Κεραυνοί Καμμένου για «τζάμπα μάγκες» και «προθύμους»!

Στο στόχαστρο του υπουργού, ο Τέρενς Κουίκ και στελέχη των ΑΝ.ΕΛ., που φέρεται ότι είναι έτοιμα να συνεργαστούν με τη Ν.Δ.Απασφάλισε ο Πάνος Καμμένος από τη Θεσσαλονίκη, μιλώντας για «εικονοκλάστες», «τζάμπα μάγκες» και «προθύμους» από το κόμμα του να συνεργαστούν ακόμη και με τη Νέα Δημοκρατία, που έδωσε το όνομα της «Μακεδονίας» στα Σκόπια! 

Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. ξεκαθάρισε ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση και προέβλεψε ότι οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Μάιο του 2019 είτε στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης. Στο στόχαστρο του Πάνου Καμμένου μπήκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος στήριξε τον τέως υπουργό Νίκο Κοτζιά και, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται να… προσχωρήσει στο ΠΡΑΤΤΩ.

Στην εισήγησή του στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝ.ΕΛ. ο πρόεδρος του κόμματος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Τώρα τελευταία εμφανίστηκε μια καινούργια κατηγορία, οι μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε -χωρίς να είναι καν βουλευτές- ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική. Σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις-κλειδιά. Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανέναν λόγο πια στους ΑΝ.ΕΛ. Τελειώσανε, γιατί στην πλάτη μας πατήσανε και έγιναν τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι». Συνεχίζοντας στους ίδιους ψηλούς τόνους, αναφέρθηκε σε κάποιους… Μακεδονομάχους που αναζητούν στέγη στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Πώς συνεργάζονται με τη Νέα Δημοκρατία, που έδωσε το όνομα Μακεδονία και λέει ότι θα στηρίξει στο μέλλον τη συμφωνία, και διαπραγματεύονται θέσεις στα ψηφοδέλτια;»

Χρονικό όριο

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Σκοπιανό και στην πορεία της συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε: «Η συνεργασία μας και η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου έρθει ο κόμπος στο χτένι. Μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Οταν έρθει στη Βουλή η συμφωνία, θα αποχωρήσουμε».
Παράλληλα, απαντώντας στα σενάρια περί πτώσης της κυβέρνησης, ισχυρίστηκε: «Μην περιμένετε να πέσει η κυβέρνηση. Εμείς αυτά που συμφωνήσαμε με τους εταίρους μας στην κυβέρνηση ισχύουν».

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Οκτώβριο στο τέλος της τετραετίας είτε τον Μάιο και υπογράμμισε ότι έως τον Μάρτιο αυτό δεν είναι θέμα συζήτησης με τον κυβερνητικό εταίρο. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι όποτε κι αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή «τότε, έντιμα και καθαρά, όπως είχαμε δηλώσει, εμείς θα αποχωρήσουμε. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη θέση». Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. ανέφερε ότι η θέση για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας αποτελεί καταστατική αρχή για το κόμμα, που δεν πρόκειται ποτέ να δεχτεί ονομασία η οποία να περιέχει τη λέξη «Μακεδονία».
Την απάντησή του στον Πάνο Καμμένο έδωσε ο Τέρενς Κουίκ από την Αίγυπτο, όπου βρίσκεται.

«Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφυπουργός Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως τη χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας» δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι στο Κάιρο ο Ελληνας υφυπουργός Εξωτερικών.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Δεν έπιασαν οι ευχές

Τελικά, οι ευχές του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου δεν έπιασαν και στα Σκόπια πέρασε από τη Βουλή η συνταγματική αναθεώρηση. Τώρα ο Πάνος Καμμένος έχει διπλό ραντεβού με την ιστορία του. Το πρώτο να αποτρέψει την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το δεύτερο αφορά την πολιτική του επιβίωση. Και τα δύο αυτή την ώρα φαίνονται δύσκολα.

Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν εξαρτάται πλέον μόνο από αυτόν, μια και μετά την ψήφισή της από τον Ζάεφ και τους Σκοπιανούς αποστάτες η καυτή πατάτα έρχεται στην Αθήνα. Είτε αυτή η κυβέρνηση είτε η επόμενη θα κληθούν να την ψηφίσουν, μια και έχουν δημιουργηθεί πλέον τετελεσμένα. Οσο για την πολιτική επιβίωσή του, η μπάλα είναι στο δικό του γήπεδο. Το ερώτημα είναι με ποια ομάδα θα κατέβει σε αυτό.

Νίκος Ελευθερόγλου

Νέες αιχμές για ύποπτες συναλλαγές

Εντύπωση προκάλεσε μια αναφορά του Πάνου Καμμένου στα Βαλκάνια: «Ποτέ δεν είχαμε καμία συνεργασία με αυτούς που θέλουν να κλέψουν την Ιστορία μας. Δεν μπορεί να μη μιλήσουμε δημόσια για τις διαδικασίες που γίνονται στα Σκόπια αυτή τη στιγμή για να περάσει η συμφωνία.
Πολλοί “καμμενολόγοι” μιλούν για τα tweet μου. Εδώ είναι Βαλκάνια, να το συνειδητοποιήσουν όλοι, δεν είναι απλή υπόθεση. Από εδώ ξεκίνησε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος και άναψαν πολλές φωτιές».

Κοτζιάς κατά πάντων, ζητάει τώρα και τα ρέστα από όσους του ασκούν κριτική

Μόλις 24 ώρες διήρκεσε η… ωραία ατμόσφαιρα ανάμεσα στον Νίκο Κοτζιά και στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς χθες ο τέως ΥΠΕΞ εμφανίστηκε εκ νέου ως ταύρος εν υαλοπωλείο. Ο κ. Κοτζιάς, με ένα οργισμένο tweet και πολλούς αποδέκτες στο Μαξίμου, στο υπουργείο Αμυνας αλλά και σε ΜΜΕ που του ασκούν κριτική, εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση κατά όλων αυτών γενικώς με βαριές εκφράσεις, χωρίς, πάντως, να αναφέρεται ονομαστικά, χαρακτηρίζοντας «εκβιαστές, διεφθαρμένους και μπιστόλια του συστήματος» όσους βάλλουν εναντίον του.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι η παραίτησή του ήταν πράξη ευθύνης. Αντιθέτως, το Σάββατο το κλίμα ήταν θερμό ανάμεσα στον πρωθυπουργό και στον τέως ΥΠΕΞ, με τον κ. Τσίπρα να του πλέκει το εγκώμιο και τον κ. Κοτζιά να δηλώνει «πανευτυχής», αν και παραιτηθείς, με αφορμή τους 80 βουλευτές που βρήκε ο Ζάεφ για να προχωρήσει τη συνταγματική αναθεώρηση στη χώρα του. Σε αυτό το ταραχώδες, καθ’ όλα αντιφατικό περιβάλλον, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αποψινή ομιλία του Νίκου Κοτζιά στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης

Η νέα «έκρηξη» του κ. Κοτζιά προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ν.Δ., η οποία επανέφερε το αίτημά της να δημοσιοποιηθεί η επιστολή παραίτησής του. Σε αυτή -σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος», που αναφέρεται στο περίγραμμα του περιεχομένου- ο κ. Κοτζιάς επικαλείται πολιτικούς και όχι προσωπικούς λόγους, με ευθείες βολές προς τον Πάνο Καμμένο, τον οποίο εγκαλεί για ανάμειξη στη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής.

Απολογισμός

Ο κ. Κοτζιάς φέρεται ότι κάνει αναφορά στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας περί βαλκανικής συμμαχίας, υποστηρίζοντας ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις έθεσαν σε κίνδυνο την εξωτερική πολιτική της χώρας. Κάνει, επίσης, έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη Συμφωνία των Πρεσπών και τη στρατηγική για την ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Στοχοποιεί, ακόμη, τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. σχετικά και με το πρόσφατο ταξίδι του κ. Καμμένου στις ΗΠΑ, σχολιάζοντας πως «η εξωτερική πολιτική χαράσσεται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών». Θέση υπέρ του Νίκου Κοτζιά πήρε ο Νίκος Βούτσης, δείχνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, τον Πάνο Καμμένο ως… υπεύθυνο. «Η παρέμβαση του υπουργού Αμυνας, ιδιαίτερα στην Αμερική, λειτούργησε αποσταθεροποιητικά και δημιούργησε όξυνση» σημειώνει ο πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή».

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα