Η ώρα της κρίσης για τον Παπαντωνίου

Απολογείται σήμερα μαζί με τη σύζυγό του έπειτα από πολλές «ύποπτες» αναβολέςΗ ώρα της κρίσης για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγο του Σταυρούλα Κουράκου έφτασε, καθώς σήμερα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης, κατηγορούμενοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Χρειάστηκε να περάσουν 16 μήνες μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους για να απολογηθούν. Και αυτό γιατί καθυστέρησε αδικαιολόγητα -όπως σχολιάζουν εκείνοι που γνωρίζουν τις διαδικασίες- η κλήση των κατηγορουμένων, ενώ στη συνέχεια δόθηκαν… απλόχερα πολύμηνες προθεσμίες για να προετοιμάσει το ζεύγος Παπαντωνίου την υπερασπιστική γραμμή του.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και η σύζυγός του, εκτός απροόπτου, σήμερα θα επιχειρήσουν να αντικρούσουν τα στοιχεία βάσει των οποίων συντάχθηκε το βαρύτατο κατηγορητήριο που αριθμεί περισσότερες από 800 σελίδες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι αποφασισμένοι να δώσουν αγώνα για να πείσουν τους ανακριτές Διαφθοράς και τον εισαγγελέα για τη βασιμότητα των ισχυρισμών τους, καθώς γνωρίζουν καλά πως βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμη και με το ενδεχόμενο της προφυλάκισης.

Το ζήτημα είναι αν τα στοιχεία που θα παραθέσουν είναι αρκετά για να αποδείξουν ότι δεν εμπλέκονται σε καμία αξιόποινη πράξη, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν. Ωστόσο, σύμφωνα με την κατηγορία, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του φέρεται ότι χρησιμοποίησαν ένα πολυδαίδαλο δίκτυο μέσω του οποίου «ξέπλυναν» περίπου 2.800.000 ελβετικά φράγκα, με την εκτιμώμενη ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο να ανέρχεται σε περίπου 400.000.000 ευρώ.

Τα χρήματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κινήθηκαν κυρίως μέσω ελβετικών τραπεζών και εκτελέστηκαν εκατοντάδες κινήσεις επενδύσεων. Μάλιστα, με μέρος των χρημάτων φέρεται ότι αγοράστηκαν χρυσός και ασήμι. Στο πλαίσιο της έρευνας οι αρμόδιες Αρχές έβαλαν στο μικροσκόπιο τους λογαριασμούς του ζευγαριού και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την αγορά ακίνητης περιουσίας, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν αν συνδέονται με μίζες εξοπλιστικών επί υπουργίας Παπαντωνίου στο Εθνικής Αμυνας.

Από την έρευνα της Δικαιοσύνης φέρεται ότι προέκυψαν ενδείξεις πως καταθέσεις και αγορές δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματά τους και ενδεχομένως να έγιναν με μαύρο χρήμα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα