Κλείνει στους μετανάστες και την ξηρά τώρα ο Σαλβίνι

Η Ιταλία στέλνει αστυνομικές περιπολίες στα γαλλικά σύνορα, για να σταματήσουν την επαναπροώθηση προσφύγων στα εδάφη τουΜετά τη θάλασσα, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι υψώνει δίχτυ προστασίας από τους μετανάστες και στην ξηρά:

Ανακοίνωσε την αποστολή Ιταλών αστυνομικών για περιπολίες στη μεθόριο με τη Γαλλία, καταγγέλλοντας τη γαλλική αστυνομία ότι επαναπροωθεί μετανάστες στα ιταλικά εδάφη. Αφορμή στάθηκε το απροκάλυπτο «ξεφόρτωμα» μεταναστών στην ιταλική πλευρά από Γάλλους αστυνομικούς!

Σε σχετικό βίντεο, που ο Σαλβίνι ανάρτησε στα social media, αυτοκίνητο της γαλλικής αστυνομίας εμφανίζεται στην περιοχή Κλαβιέρ να αποβιβάζει μετανάστες στην ιταλική πλευρά, λίγο πριν διασχίσει και πάλι τα σύνορα με τη Γαλλία!

«Η νιοστή κατάχρηση των γαλλικών Αρχών, που εκμεταλλεύτηκαν την καλή πίστη της αστυνομίας μας, θα έχει συνέπειες» τόνισε εξοργισμένος ο Ιταλός υπουργός.

Κάθε χρόνο χιλιάδες μετανάστες που επιδιώκουν να περάσουν στη Γαλλία ανακόπτονται και επαναπροωθούνται στα ιταλικά σύνορα. Αυτές οι επαναπροωθήσεις είναι μια ξεχωριστή διαδικασία από τους εκατοντάδες αιτούντες άσυλο, τους οποίους η Γαλλία στέλνει πίσω στην Ιταλία κάθε χρόνο, εφαρμόζοντας τις συμφωνίες του Δουβλίνου.

«Τώρα οι καιροί έχουν αλλάξει. Δεν δεχόμαστε οι ξένοι που συνελήφθησαν στη γαλλική επικράτεια να μεταφέρονται στην Ιταλία χωρίς οι δυνάμεις μας της τάξης να μπορούν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους» σημείωσε ο Σαλβίνι, σε μια δήλωση που εντείνει ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας.

Παρ’ όλα αυτά, ο Σαλβίνι κάλεσε τον νέο υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Καστανέ να επισκεφθεί τη Ρώμη με στόχο να «επιταχυνθούν οι διαδικασίες απέλασης παράτυπων μεταναστών». «Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας. Η Ιταλία ξανασήκωσε κεφάλι. Καλώ τον Καστανέ στη Ρώμη» δήλωσε σε πατριωτικό τόνο ο Σαλβίνι.

Οι οίκοι αξιολόγησης άρχισαν τον βρόμικο πόλεμο στη Ρώμη

Την ίδια συνταγή που έχουν ακολουθήσει και με άλλες οικονομίες που τόλμησαν να σηκώσουν το κεφάλι και να λοξοδρομήσουν από τις νόρμες της Ευρώπης έρχονται να εφαρμόσουν τα «κοράκια» των αγορών, με πρώτο τον οίκο Moody’s, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ιταλίας στην τελευταία επενδυτική κατηγορία (Βaa3), επικαλούμενος το έλλειμμα της χώρας. Την ίδια ώρα, εκπνέει σήμερα ο χρόνος του τελεσιγράφου της Κομισιόν που ζητά «διευκρινίσεις» από την ιταλική κυβέρνηση για τον ιταλικό προϋπολογισμό που, σύμφωνα με την Ε.Ε., «παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης».
Οι επικεφαλής του κυβερνητικού συνασπισμού Λουίτζι ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι δηλώνουν ωστόσο αποφασισμένοι να παραμείνουν στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η «καυτή πατάτα» που καλούνται όμως να διαχειριστούν είναι η ισορροπία ανάμεσα στον βρόμικο πόλεμο των αγορών και των Βρυξελλών και στις δεσμεύσεις τους απέναντι στον ιταλικό λαό. Σχολιάζοντας την υποβάθμιση του Moody’s, o Σαλβίνι τόνισε: «Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε στα προβλήματα των Ιταλών, όχι για να φοβηθούμε από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης», προσθέτοντας ότι η Ιταλία έχει απέναντί της αντιπάλους που επιθυμούν «μια επισφαλή Ιταλία, γονατισμένη και δουλική». Κρατώντας ψηλά τη «σημαία» της Ιταλίας και ορθώνοντας το ανάστημά του απέναντι στην Ευρώπη, και ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων αρνήθηκε οποιαδήποτε υποχώρηση στο θέμα της μείωσης του ελλείμματος. «Αν το μειώσουμε», τόνισε, «δεν θα μπορέσουν να εφαρμοστούν το εισόδημα του πολίτη και η μείωση της συντάξιμης ηλικίας».

Πιο μετριοπαθής, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι στην απαντητική επιστολή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα η Ιταλία θα δηλώσει πρόθυμη για «έναν εποικοδομητικό και ήρεμο διάλογο».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα