«Διώξτε εσείς τον Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική»

Απίστευτα προκλητικός ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, πέταξε το μπαλάκι στους φοιτητές και τους ζητεί να αναλάβουν δράση!Τη στιγμή που τα πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου (φωτό) έφτασε στο σημείο να πετάξει το μπαλάκι για την παρουσία του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική στους ίδιους τους φοιτητές! Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι ανίκανο λόγω νομικών κωλυμάτων να διαχειριστεί τους ίδιους τους χώρους του.

Ο νόμος-πλαίσιο και η διατύπωση της διάταξης περί πανεπιστημιακού ασύλου είναι αυτός που άνοιξε διάπλατα την πόρτα στα μέλη του Ρουβίκωνα να καταλάβουν αίθουσα στη Φιλοσοφική. Κι όμως, ο κ. Γαβρόγλου ρίχνει στους φοιτητές και στο φοιτητικό κίνημα την ευθύνη για την… εγκατάσταση των μελών του Ρουβίκωνα στο γραφείο 516…
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ε.Τ. της Κυριακής» ο Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Νομίζω ότι εδώ είναι κρίσιμο να θέτουμε τα ζητήματα στις πραγματικές τους διαστάσεις. Και κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει: Πού είναι το φοιτητικό κίνημα, πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους και την ακαδημαϊκή ειρήνη;».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με την «εγκατάσταση» του Ρουβίκωνα στο γραφείο 516 της Φιλοσοφικής.
Οι εισαγγελικές Αρχές καλούνται να διερευνήσουν τη βασιμότητα ή μη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων σχετικά με την παρουσία της αναρχικής ομάδας εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Την περασμένη Πέμπτη οι πρυτανικές Αρχές και η κοσμητεία της Φιλοσοφικής προχώρησαν σε 24ωρη αναστολή λειτουργίας της σχολής. Την ίδια ημέρα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως Ελληνική Σοσιαλιστική Αντίσταση μπήκαν στη σχολή και ζωγράφισαν αγκυλωτούς σταυρούς πάνω στο σήμα της αναρχίας στην πόρτα της αίθουσας 516. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι η αναρχική ομάδα προσπαθεί όχι μόνο να κάνει «χρησικτησία» σε έναν χώρο που είναι «άβατος» για την Αστυνομία, αλλά να «στρατολογήσει» νέα μέλη και να μετεξελιχθεί σε μια φοιτητική παράταξη που θα μπορούσε να μπει «σφήνα» ανάμεσα στις φοιτητικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΕΑΑΚ. Το βέβαιο είναι ότι η κατάσταση στη Φιλοσοφική Σχολή είναι πλέον έκρυθμη. Και οι ίδιοι οι φοιτητές όχι μόνο βρίσκονται στη μέση, αλλά μπαίνουν και στο στόχαστρο του υπουργού Παιδείας…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα