Κυριάκος: Kάλπες προτού έρθει η συμφωνία στην ελληνική Βουλή

Τη διενέργεια εθνικών εκλογών προτού η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει προς κύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ζήτησε εκ νέου ο Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑπό την Κεφαλλονιά, την οποία επισκέφτηκε το Σάββατο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε ότι το άμεσο στήσιμο των καλπών είναι «ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί ότι η συμφωνία αυτή δεν θα κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή».

Ετσι -εξήγησε- «ο ελληνικός λαός θα αποφανθεί όχι μόνο για την τύχη της χώρας, αλλά και για τη συμφωνία αυτή, την οποία θεωρούμε ότι είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα». Η αξιωματική αντιπολίτευση, επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης, «δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για διγλωσσία και είπε ότι αυτά είναι τετελεσμένα και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά.

Κατηγορίες

Παράλληλα, κατηγόρησε και τη σκοπιανή κυβέρνηση, λέγοντας ότι «η εικόνα η οποία δόθηκε τις τελευταίες ημέρες στη γειτονική χώρα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας γι’ αυτήν την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή, κατά την άποψή μου, δεν είναι μια εικόνα η οποία συνάδει με μια χώρα η οποία να μπορεί να προσδοκά να γίνει μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας».

Στην Κεφαλλονιά ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον προστάτη άγιο Γεράσιμο και ανακοίνωσε τη στήριξη της πρώην ευρωβουλευτού Ρόδης Κράτσα ως υποψήφιας περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων. Οπως είπε, είναι «ένα στέλεχος με πολύ μεγάλη εμπειρία, με διεθνή εμβέλεια, καταγόμενη από τα Επτάνησα. Πιστεύω ότι θα μπορέσει να δώσει στα όμορφα νησιά των Επτανήσων μια καινούργια εξωστρεφή, αναπτυξιακή δυναμική». Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και κατοίκους, ενώ δήλωσε βέβαιος για τη νίκη του κόμματός του και στη συγκεκριμένη μονοεδρική περιφέρεια και πάλι μετά το 2007.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στην Πύλο, όπου τον υποδέχτηκε ο Αντώνης Σαμαράς και παρακολούθησαν μαζί την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.
Χθες οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκαν από κοινού το Δημαρχείο Πύλου – Νέστορος και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο και αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη.

Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση για διγλωσσία 

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης -πλην Ποταμιού- προκαλούν οι ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό και η στάση του Μεγάρου Μαξίμου.

Η Ν.Δ. καυτηρίασε τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν θα ανεχθεί διγλωσσία στην κυβέρνηση, παραθέτοντας τα διαφορετικά μηνύματα που ανάρτησαν στο twitter ο Aλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος.
Ο Αντώνης Σαμαράς από την Πύλο δήλωσε: «Εμείς εδώ γιορτάζουμε τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου, τη νικηφόρα. Αλλοι βυθίζονται στις Πρέσπες».

Η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά δήλωσε: «Η στάση του κ. Τσίπρα δεν είναι δίγλωσση, είναι κυνική. Επιτέλους να τελειώνουμε με τα νταραβέρια της εξουσίας». Ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος τόνισε πως «ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια σε αυτούς που θέλουν να παραχωρήσουν τα εθνικά μας δίκαια», ενώ η Ενωση Κεντρώων εκτιμά ότι «δεν θα γίνει ψηφοφορία στη Βουλή και θα προκηρυχθούν εκλογές για να πάει η πυρακτωμένη μπάλα στην επόμενη κυβέρνηση». Το ΚΚΕ σημειώνει: «Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο της FYROM είναι αυτό που ήθελαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε.».

Από την άλλη, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «λύση του Μακεδονικού είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας», την ώρα που ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος έκανε άνοιγμα στη Ν.Δ. «Είναι μονόδρομος για τον Μητσοτάκη η παραίτηση των βουλευτών του -και η δική μου, φυσικά- για να πάμε σε εκλογές, ακυρώνοντας τον εθνικά επιζήμιο σχεδιασμό του πρωθυπουργού» σημείωσε.

Ανοιχτό να υπερψηφίσουν τη συμφωνία αφήνουν άλλοι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, η Κατερίνα Παπακώστα, υπό συγκεκριμένους όρους, και ο Χάρης Θεοχάρης.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα