Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που εμπλέκεται σε ληστεία, ΕΔΕ για τη Μόρια

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο 34χρονος αστυνομικός ο οποίος τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης εντοπίστηκε άγρια χτυπημένος και δεμένος σε διαμέρισμα της Νίκαιας……και συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. κατηγορούμενος για ληστεία κατά συναυτουργία, ενώ σε βάρος του διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Η υπόθεση του 34χρονου έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, καθώς -σύμφωνα με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που έχει σχηματιστεί σε βάρος του- ο αστυνομικός, που υπηρετεί στην Ασφάλεια Αττικής, κατηγορείται ότι διέπραξε ληστεία μαζί με ακόμη τρία άγνωστα άτομα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, τα ξημερώματα της 18ης Οκτωβρίου τέσσερα άτομα, φορώντας κουκούλες, εισήλθαν σε διαμέρισμα στη Νίκαια Αττικής, όπου διέμεναν αλλοδαποί, και άρπαξαν κούτες με λαθραία τσιγάρα, 325 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

Οι ένοικοι του διαμερίσματος, πακιστανικής καταγωγής, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν έναν από τους δράστες, ο οποίος -όπως αποδείχθηκε- ήταν ο 34χρονος, να τον δέσουν και να τον φιμώσουν, ενώ οι υπόλοιποι τρεις (δεν αποκλείεται κάποιοι να είναι επίσης αστυνομικοί) κατάφεραν να διαφύγουν με τα κλοπιμαία. Ομως, και οι αλλοδαποί θα καθίσουν στο σκαμνί, καθώς κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας περί όπλων.

Στο μεταξύ, Ενορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε και για τους τέσσερις αστυνομικούς που εμφανίζονται σε βίντεο να συμπεριφέρονται απρεπώς εις βάρος μιας ηλικιωμένης αλλοδαπής στη Μόρια. Στο πλαίσιο της ΕΔΕ θα διερευνηθεί εάν η συμπεριφορά τους ενέχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι και οι τέσσερις αστυνομικοί ανακαλούνται άμεσα στις υπηρεσίες τους με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα, ο ένας από αυτούς, ο οποίος εμφανίζεται να εξυβρίζει την αλλοδαπή, τίθεται σε διαθεσιμότητα, ενώ το αν τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι άλλοι τρεις θα εξεταστεί στη διάρκεια της ΕΔΕ.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μέσα από ντοκιμαντέρ της RAI, που ενώ ήταν προγραμματισμένο να μεταδοθεί το βράδυ του Σαββάτου από τη δημόσια ιταλική τηλεόραση, τελικά αναβλήθηκε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα