Κάθονται (σήμερα) στο σκαμνί οι 21 κάτοικοι της Ιερισσού για τις Σκουριές

Συνεχίζεται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η μητέρα των δικών για τις ΣκουριέςΕίκοσι ένας κάτοικοι της Ιερισσού Χαλκιδικής αναμένεται να καθίσουν ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τον εμπρησμό στο εργοτάξιο της Eldorado Gold στις Σκουριές της Χαλκιδικής τον Φεβρουάριο του 2013. Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, που εδώ και χρόνια είναι αντίθετοι στην επένδυση, κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η δίκη, την οποία οι δικηγόροι των κατηγορουμένων χαρακτηρίζουν «μαραθώνιο», άρχισε το μεσημέρι της 1ης Οκτωβρίου και συνεχίζεται σήμερα, Δευτέρα, αύριο, Τρίτη, και στις 25, 29, 30 και 31 του μήνα στην αίθουσα 347 του τρίτου ορόφου των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης. Την πρώτη ημέρα στα δικαστήρια βρέθηκαν νέοι και νέες, παππούδες και γιαγιάδες, όπως και μικρά παιδιά, φορώντας μαύρα μπλουζάκια με τυπωμένο το σύνθημα «SOS Χαλκιδική». Για ευθεία παραβίαση των συνταγματικών κανόνων, που σκοπό έχει να τρομοκρατήσει μια κοινωνία, μίλησε στη «δημοκρατία» ο Γιώργος Κυρίτσης, ένας εκ των δικηγόρων υπεράσπισης. «Βαφτίστηκε μια ολόκληρη περιοχή εγκληματική οργάνωση γιατί θέλουν να τη στοχοποιήσουν» ανέφερε.

Με αφορμή τη δίκη, μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα του Σαββάτου ανάρτησαν στον Λευκό Πύργο τεράστιο πανό κατά της εταιρίας, που, μεταξύ άλλων, έγραφε: «H Eldorado λεηλατεί, εκβιάζει, παρανομεί».
«Οι 21 κατηγορούμενοι, που διώκονται με βαριές κατηγορίες και που στο πρόσωπό τους διώκεται όλη η κοινωνία της Χαλκιδικής, δικαιούνται και πρέπει να αθωωθούν. Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνουμε ότι είναι αδιανόητο να δικάζονται άνθρωποι επειδή προστατεύουν την υγεία, το περιβάλλον, το μέλλον των παιδιών τους» σχολίασαν, μεταξύ άλλων, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Βαγγέλης Στολάκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα