«Βήματα» κατά της εμπορίας των ανθρώπων

Μήνυμα κατά της παράνομης εμπορίας και της διακίνησης ανθρώπων έστειλαν από την παραλία Θεσσαλονίκης το απόγευμα του Σαββάτου όσοι συμμετείχαν στο 5ο Διεθνές Walk For Freedom. Δεκάδες άνθρωποι φορώντας μαύρα ρούχα περπάτησαν σιωπηλοί ο ένας πίσω από τον άλλονΟι συμμετέχοντες ξεκίνησαν από την πλατεία Αριστοτέλους και πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία μέχρι τον Λευκό Πύργο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της μη κυβερνητικής οργάνωσης A21.

Ορισμένοι κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Μόνο το 1% των θυμάτων διασώζονται» και «Υπάρχουν εκατομμύρια σκλάβοι στον κόσμο σήμερα». Οταν έφτασαν μπροστά στον Λευκό Πύργο, φώναξαν «ελευθερία» και απελευθέρωσαν λευκά μπαλόνια που κρατούσαν στα χέρια τους.

Στόχος του Walk For Freedom είναι να διαδοθεί το μήνυμα ότι οι ανθρώπινες ζωές έχουν αξία και δεν είναι για πώληση. Το Walk for Freedom αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή εκδήλωση ενημέρωσης για την εμπορία των ανθρώπων. Κάθε χρόνο στις 20 Οκτωβρίου συγκεντρώνονται χιλιάδες πολέμιοι της εμπορίας ανθρώπων σε εκατοντάδες πόλεις στον κόσμο και κάνουν εκατομμύρια βήματα με αίτημα να καταργηθεί η σύγχρονη δουλεία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα