Τι θέλει ο Μπάνον από τις ευρωεκλογές;

Σκοπός του είναι τα δεξιά εθνικιστικά κινήματα να κυριαρχήσουν στο ΕυρωκοινοβούλιοΑπό τον
Δημήτρη Παπαγεωργίου

Στις 28 Οκτωβρίου είναι ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία. Πολύ σημαντικές εκλογές, με δεδομένο μάλιστα ότι η Βραζιλία είναι το B στα BRICS και ότι ο υποψήφιος που προηγείται, ο Μπολσονάρο, είναι γνωστός και ως ο Βραζιλιάνος Τραμπ.

Δεν είναι κρυφό ότι ο Στίβεν Μπάνον συμβουλεύει τον μηχανισμό του Μπολσονάρο στη Βραζιλία. Αν δεν ξέρετε τον Στίβεν Μπάνον, καλό θα ήταν να ψάξετε περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτόν. Πρώην διευθυντής του Breitbart, έφυγε από αυτό για να μπει στην καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ. Εγινε σύμβουλος στον Λευκό Οίκο, μέχρι που έφυγε και από εκεί για να αναλάβει έναν «περίεργο ρόλο» σε διεθνές επίπεδο: τον ρόλο της προώθησης του «οικονομικού εθνικισμού» και της αμφισβήτησης της παγκοσμιοποίησης.

Ετσι, λοιπόν, μαθεύτηκε ότι ένας από τους γιους του Μπολσονάρο, ο Εδουάρδο, συναντήθηκε με τον Μπάνον στη Νέα Υόρκη πριν από μήνες. Και αυτό, απ’ ό,τι φαίνεται, ήταν η αρχή της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Τότε ο γιος του Μπολσονάρο είχε κάνει ένα tweet, στο οποίο έγραφε: Είμαστε σίγουρα σε επαφή για να ενώσουμε τις δυνάμεις, ειδικά ενάντια στον πολιτιστικό μαρξισμό.

Μετά την εμπλοκή του στην καμπάνια του Τραμπ ο Στιβ Μπάνον φαίνεται να πετυχαίνει και στη Βραζιλία. Και ο επόμενος στόχος του είναι η Ευρώπη. Συγκεκριμένα, οι ευρωεκλογές του 2019.

Παρότι σχεδόν τίποτε δεν έχει επίσημα ανακοινωθεί σχετικά με το «Κίνημα», όπως ονομάζεται η οργάνωση που ο Μπάνον στήνει στην Ευρώπη, αυτό που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε είναι ότι η αρχική μορφή του είναι αυτή μιας «συμβουλευτικής» εταιρίας. Σκοπός της είναι να μεταφέρει στα ευρωπαϊκά εθνικιστικά κινήματα, στα ευρωπαϊκά κινήματα που χαρακτηρίζονται «δεξιά λαϊκιστικά», την τεχνογνωσία σε εκλογικό επίπεδο.

Ο σκοπός του Μπάνον είναι τα κόμματα αυτά να πάρουν τουλάχιστον το ένα τρίτο των θέσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ουσιαστικά να τα μετατρέψει στη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Στρασβούργο. Κάτι που, αν επιτευχθεί, θα προκαλέσει διαδοχικά σοκ στο πολιτικό σύστημα. Πώς θα το κάνει αυτό; Θα εφαρμόσει τις τεχνικές οι οποίες δούλεψαν στις ΗΠΑ αλλά και στη Βραζιλία.

Ανάλυση δεδομένων, εντατικές δημοσκοπήσεις και εντατικές καμπάνιες στα κοινωνικά δίκτυα. Και, φυσικά, με την εξεύρεση χρηματοδότησης από ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να ενισχύσουν αυτόν τον αγώνα.

Και αυτό είναι σημαντικό. Γιατί είναι πολύ πιθανόν μετά τις επόμενες ευρωεκλογές το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να μην είναι πια πρώτο. Οι επαφές μεταξύ Σαλβίνι και Ορμπάν, αλλά και η βεβαιότητα διάλυσης των τριών ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων που υπάρχει και η ένωσή τους είναι σχεδόν δεδομένες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα