«Νίκησε» ο πατέρας απεργός για τη μετάθεση του γιου του

Ο υπ. Παιδείας θα υπογράψει τη μετακίνηση του 30χρονου εκπαιδευτικού με 80% αναπηρία στη ΘεσσαλονίκηΡεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Δικαιώθηκε έπειτα από τρεις ημέρες απεργίας πείνας και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» στις 18/10/2018 ο πατέρας του 30χρονου με 80% αναπηρία νηπιαγωγού από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος καθημερινά αναγκάζεται να μεταβαίνει σε σχολείο στη Χαλκιδική όπου τον τοποθέτησε η υπηρεσία! Η κραυγή αγωνίας των γονέων του Χρήστου Τσάνταλη έφτασε στα αυτιά των αρμόδιων παραγόντων στο υπουργείο Παιδείας και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, εκεί όπου είχαν κατασκηνώσει από την Τρίτη. Σε λίγες μέρες ο υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων αναμένεται να υπογράψει τη μετακίνηση και την τοποθέτηση του νεαρού εκπαιδευτικού σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Προς αυτή την κατεύθυνση καταλυτικός υπήρξε ο ρόλος της «δημοκρατίας», η οποία από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο και συνομίλησε με τους δύο γονείς του Χρήστου, τους Αθανάσιο Τσάνταλη και Εύα Ρατσιάτου Τσάνταλη. Ο αναπληρωτής νηπιαγωγός πάσχει από μεσογειακή αναιμία, είναι πολυμεταγγιζόμενος με αναπηρία 80% και καθημερινά αναγκάζεται να διανύει 160 χιλιόμετρα για να βρεθεί στο σχολείο του.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της απεργίας πείνας του πατέρα ο νέος διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου Θεσσαλονίκης και διάδοχος της Κατερίνας Νοτοπούλου Γιώργος Αγγελόπουλος βρέθηκε στα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης και συνομίλησε με τους δύο γονείς. «Ο κ. Αγγελόπουλος παραδέχτηκε ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος και πως εντός των επόμενων ημερών ο υπουργός θα υπογράψει το σχετικό ΦΕΚ μετακίνησης του γιου μας σε νηπιαγωγείο στη Θεσσαλονίκη» λέει εκ νέου στη «δημοκρατία» ο κ. Τσάνταλης. «Μας ζήτησε μάλιστα συγγνώμη εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας για την ταλαιπωρία της οικογένειάς μας» υποστηρίζει. «Αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Ο γιος μου ταλαιπωρείται με μεταγγίσεις από τεσσάρων ετών. Εκανα απεργία πείνας γιατί του το χρωστούσα. Δεν ζητάμε κάποια εξυπηρέτηση, αλλά να εφαρμοστούν όσα ορίζει ο νόμος. Είμαι πολύ συγκινημένος» αναφέρει ο κ. Τσάνταλης.

Σύμφωνα με τους γονείς του Χρήστου, ο γιος τους τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχει υπηρετήσει στη Θεσσαλονίκη, αλλά σε άλλες περιοχές, απαγορευτικές για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα