Εγκαίνια έκθεσης για την τυπογραφία από τον Πρόεδρο Πρ. Παυλόπουλο

Την έκθεση με θέμα «Τα 100 πρώτα χρόνια της τυπογραφίας μέσα από τους θησαυρούς της Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας» εγκαινίασε το Σάββατο στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής ο Προκόπης ΠαυλόπουλοςΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε άξιο επαίνου το ότι η περιοδική αυτή έκθεση, διάρκειας δύο μηνών, λαμβάνει χώρα μέσα στο 2018, έτος κατά το οποίο η Αθήνα, με απόφαση της UNESCO, ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου.

Υπογράμμισε δε ότι το βιβλίο εξακολουθεί να αποτελεί το «όχημα», την «κιβωτό» της διάδοσης κάθε σημαντικού πολιτισμού, παρά τη μεγάλη εξάπλωση και χρήση των σύγχρονων ηλεκτρονικών τεχνολογιών για την επικοινωνία των ανθρώπων μεταξύ τους. «Διότι μέσω του βιβλίου διακινείται η γνώση και προάγεται η σκέψη, οι οποίες προκύπτουν από τη σοβαρή μελέτη του και τον αναστοχασμό πάνω στο περιεχόμενό του» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σχετικά με το χρονικό της δημιουργίας της Νικολοπουλείου Βιβλιοθήκης στην Ανδρίτσαινα, υπενθύμισε ότι χρονολογείται από το 1840 και, όπως φανερώνει και το όνομά της, δημιουργήθηκε χάρη σε δωρεά του διαφωτιστή Κωνσταντίνου Νικολόπουλου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα