O Ερντογάν απειλεί με πόλεμο!

Με αφορμή τα κοιτάσματα στην κυπριακή ΑΟΖ ο «σουλτάνος» δήλωσε ότι θα λάβει όλα τα κατάλληλα μέτραΜε πόλεμο απειλεί ανοιχτά Ελλάδα και Κύπρο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα ενεργειακά κοιτάσματα στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα, αν χρειαστεί, στην ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε ο «σουλτάνος» το Σάββατο, ενώ βρισκόταν εν πτήσει επιστρέφοντας από τη Μολδαβία και ρωτήθηκε από Τούρκους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν σχετικά με την υποτιθέμενη παρενόχληση του «Barbaros» από ελληνική φρεγάτα. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα σε προκλητικότητα, ο σύμβουλός του Γιγκίτ Μπουλούτ, προφανώς καθ’ υπόδειξη του Τούρκου προέδρου, δήλωσε με νεοοθωμανική έπαρση ότι η Ελλάδα θα υποστεί στρατιωτική καταστροφή, αν προχωρήσει σε πολεμική εμπλοκή με την Τουρκία.

Ο ίδιος τόνισε ότι Ελλάδα, Ελληνοκύπριοι και Ισραήλ «βρίσκονται στη διαδικασία ενός βρόμικου παιχνιδιού, σκεπτόμενοι ότι στηρίζονται στους μεγάλους αδερφούς τους», φωτογραφίζοντας τις ΗΠΑ. Και συνέχισε ακόμη πιο επιθετικά: «Κάποιος μπορεί να ελπίζει ότι η Ελλάδα και η Τουρκία θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Οχι φυσικά εξαιτίας μας αλλά εξαιτίας της Ελλάδας. Αν γίνει εμπλοκή στη θάλασσα, θα τελειώσει με στρατιωτική καταστροφή για τους Ελληνες».

Στη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους και αναφερόμενος στην υποτιθέμενη παρενόχληση του τουρκικού σκάφους από ελληνική φρεγάτα, ο Ερντογάν είπε ότι έμαθε για το «περιστατικό» από τον Τούρκο ΥΕΘΑ και εξιστόρησε τι του είπε ο Ακάρ, που αποτελεί κυνική παραδοχή του τουρκικού επεκτατισμού και των πειρατικών βλέψεων της Αγκυρας στον κυπριακό ενεργειακό πλούτο.

«Η Τουρκία έχει δεσμεύσει μια περιοχή δυτικά της Κερύνειας μέχρι τη Μόρφου. Ολα τα προβλήματα αρχίζουν από εδώ. Οτι οι Ελληνες οριοθετούν μόνοι τους δικές τους υποθετικές γραμμές και ενεργούν με βάση τις γραμμές που οριοθετούν, κάθε τους κίνηση είναι παραβίαση. Κατ’ εμάς οι γραμμές που έχουν οριοθετήσει δεν είναι κατάλληλες. Αλλωστε, αυτός ήταν ο πραγματικός σκοπός μας, να δείξουμε ότι δεν αποδεχόμαστε αυτή την υφαλοκρηπίδα και γι’ αυτό πήγε στην περιοχή και το πλοίο μας, το “Barbaros”» είπε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα