Αφεντικό στο ντέρμπι

Ο ΠΑΟΚ απέδρασε με τρεις βαθμούς από το «Κλ. Βικελίδης», κερδίζοντας με 1-2 τον ΑρηΑπό τον 
Γιώργο Σηφάκη 

Αφεντικό είναι ο ΠΑΟΚ! Ο ένας Αλέξανδρος (Πασχαλάκης) τον έσωσε, πιάνοντας πέναλτι, και ο άλλος… Αλέξανδρος (Πρίγιοβιτς) του χάρισε μια τεράστια νίκη με ανατροπή (1-2) στο ντέρμπι τού «Κλεάνθης Βικελίδης» και απέναντι στον μισητό αντίπαλο Αρη και το 7/7 στο πρωτάθλημα.

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε για τον Αρη το παιχνίδι. Ο Ματέο Γκαρσία, με διαγώνιο αριστερό σουτ μέσα στην περιοχή, έστειλε μόλις στο 2΄ την μπάλα στα δίχτυα του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Το γρήγορο γκολ έδωσε φτερά στους γηπεδούχους, ενώ πάγωσε τους φιλοξενουμένους, που για ένα δεκαπεντάλεπτο έδειχναν να τα έχουν χαμένα.

Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε πάντως την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια στο 27΄. Ο ΠΑΟΚ σιγά σιγά πήρε τα ηνία του αγώνα και στο 36΄ έφτασε στην ισοφάριση. Ο Βιεϊρίνια έκανε τη σέντρα, ο Τζανακάκης έκοψε την μπάλα με το χέρι και πολύ σωστά ο Ιταλός ρέφερι έδωσε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Πρίγιοβιτς (1-1). Σε αυτό το πρώτο μέρος ο Αρης βρήκε νωρίς το γκολ και, αντί να του δώσει φτερά, τον γέμισε άγχος. Ο ΠΑΟΚ, απόλυτα δικαιολογημένα, πήρε μέτρα στο γήπεδο και πέτυχε δίκαια την ισοφάριση.

Στην επανάληψη έγινε πραγματική μάχη. Οι «μάχες» ήταν σώμα με σώμα και, αν και ο ρυθμός δεν έπεσε, η δύναμη πήρε τη θέση της τεχνικής. Σε μια τέτοια φάση ο Αρης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπρούνο Γκάμα από τον Ουάρντα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιουνές, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Πασχαλάκη. Αυτή η φάση έδωσε ψυχολογία στον ΠΑΟΚ, που… χτύπησε στο 85΄, με τον Πρίγιοβιτς να στέλνει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του (2-1).

Διαιτητής: Ντανιέλε Ντόβερι (Ιταλία)

Αρης (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Μάβραϊ, Βέλεθ (24΄ Σόουζα), Βαλεριάνος, Μπάσα (54΄ Ματίγια), Σιώπης, Ντιγκινί, Μπρούνο Γκάμα, Ματέο Γκαρσία, Γιουνές (71΄ Ναζλίδης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Λέο Ζαμπά (46΄ Ουάρντα), Πέλκας (61΄ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς (85΄ Καρέλης).

—-

«Στοπ» της Αστυνομίας σε ραντεβού θανάτου 

«Μπλόκο» της Αστυνομίας στους χούλιγκαν! Η Αστυνομία Θεσσαλονίκης κατάφερε να αποτρέψει ραντεβού θανάτου ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και του Αρη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης την παραμονή της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης. Το ραντεβού θανάτου των δύο πλευρών κανονίστηκε για το βράδυ του Σαββάτου, στις 11, και ως τόπος… διεξαγωγής της συμπλοκής επιλέχτηκε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 10 το βράδυ περίπου 100 «κιτρινόμαυροι» οπαδοί επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ και ζήτησαν από τον οδηγό να τους μεταφέρει στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Από εκεί παρέλαβαν τα «πολεμοφόδιά τους» και κινήθηκαν προς το εσωτερικό του ακαδημαϊκού ιδρύματος. Οι κρανοφόροι νεαροί με τα ρόπαλα στα χέρια εγκαταστάθηκαν μπροστά στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ και περίμεναν τον «εχθρό».

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας, αξιοποιώντας πληροφορίες, εντόπισαν εγκαίρως τους οπαδούς του Αρη και ενημέρωσαν το Κέντρο Επιχειρήσεων. Την ίδια ώρα 100 οπαδοί του «Δικεφάλου» συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας. Το ΑΠΘ περικυκλώθηκε από την Αστυνομία και η είσοδος των οπαδών του ΠΑΟΚ σε αυτό κατέστη αδύνατη.

Στις 12 τα μεσάνυχτα οι οπαδοί του Αρη αποχώρησαν από το πανεπιστήμιο με πορεία και λίγη ώρα αργότερα αποχώρησαν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Η Αστυνομία πέτυχε στο έργο της και η Θεσσαλονίκη γλίτωσε την αιματοχυσία!

—-

Η Ξάνθη έκανε πάρτι στη Λιβαδειά

Βάσεις σωτηρίας βάζει η Ξάνθη, η οποία επιβλήθηκε με 1-2 (45′ Μπαξεβανίδης, 70′ πέν. Γέντρισεκ – 91′ Σουμπίνιο) του ανώτερου Λεβαδειακού στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι Βοιωτοί θέλησαν να αιφνιδιάσουν τους φιλοξενουμένους με τους ιδιαίτερα δραστήριους Γιακουμάκη και Σαβαντογκό. Ωστόσο, το μόνο που πέτυχαν ήταν να «σπάσουν» τα δοκάρια (37′, 50′), με τον άτυχο Ιωαννίδη να μην μπορεί να κερδίσει τον Ζίβκοβιτς.

Από την άλλη, οι ακρίτες μετά το πρώτο μουδιασμένο πεντάλεπτο ισορρόπησαν και κόντρα στη ροή του αγώνα παραβίασαν από δεξιά την εστία του Επασί. Στο δεύτερο 45λεπτο οι παίκτες του Ράσταβατς «κλείδωσαν» την υπόθεση νίκη από το σημείο του πέναλτι με τον Γέντρισεκ, ενώ οι Βοιωτοί απλώς μείωσαν στις καθυστερήσεις.

Διαιτητής: Γιώργος Βρέσκας (Πιερίας)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ακης Μάντζιος): Επασί, Τσαμπούρης, Παντελιάδης (85′ Στανόγεβιτς), Ζησόπουλος, Ομο, Μητρόπουλος, Γιακουμάκης, Σαβαντογκό, Ιωαννίδης (72′ Καθάριος), Σουμπίνιο, Φαβάρο (62′ Μαρκόβσκι).

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Σιλά, Γέντρισεκ, Λισγάρας, Ντε Λούκας, Μπαξεβανίδης, Κοβάσεβιτς, Κίκε (52′ Κάστρο), Ντουρίτσκοβιτς (85′ Αλμέιδα), Μπρίτο (73′ Μελισσόπουλος).

—-

Ματσάρα σήμερα στο Περιστέρι

Την πορεία πρωταθλητισμού θέλει να συνεχίσει ο Ατρόμητος, ο οποίος υποδέχεται απόψε (19.00, ΕΡΤ1) τον Αστέρα Τρίπολης στο Δημοτικό Στάδιο του Περιστερίου. Ο σύλλογος των δυτικών προαστίων στοχεύει στο «τρίποντο» που θα τον κρατήσει σε ευρωπαϊκή τροχιά, έχοντας ως όπλα στη φαρέτρα του την έδρα του αλλά και το γεγονός ότι δύσκολα δέχεται γκολ (ένα τέρμα παθητικό σε έξι αγώνες). Ο προπονητής των Περιστεριωτών Νταμίρ Κάναντι (φωτό) δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και στις τελευταίες προπονήσεις έχει ρίξει το βάρος στην τακτική και στις στατικές φάσεις.

Στον αντίποδα, οι Αρκάδες επιθυμούν να σπάσουν την κακοδαιμονία των πρώτων αγωνιστικών (4 β.) και να συνδυάσουν επιτέλους το καλό ποδόσφαιρο που παίζουν με το πρώτο τους «διπλό» στη σεζόν. Ο τεχνικός της ομάδας Σάββας Παντελίδης απαίτησε από τους παίκτες του συγκέντρωση καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, από το οποίο θα απουσιάσει ο Σάλας λόγω θλάσης α’ βαθμού στον δικέφαλο του αριστερού ποδιού του.

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα