Φίδι κολο-Βουό!

Ο ΟΦΗ «δάγκωσε» τον Ολυμπιακό στο «Γεντί Κουλέ» (1-0) και τον άφησε 6 βαθμούς μακριά από την κορυφήΑπό τον
Χάρη Δάντση

Αφιλόξενη αποδείχτηκε η Κρήτη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος δέχτηκε ήττα-χαστούκι με 1-0 από τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» και έμεινε για τρίτη διαδοχική αγωνιστική δίχως νίκη και στο -6 από την κορυφή. Ο Βουό (35′) ήταν ο «χρυσός» σκόρερ στην πρώτη φετινή νίκη των Κρητικών.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν «άνευροι» και δίχως καθαρό μυαλό, υποπίπτοντας σε αρκετά λάθη σε όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Αντίθετα οι μαχητικοί Κρητικοί, που κέρδισαν σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες, ήταν απειλητικοί, με κύριο εμπνευστή των επιθέσεών τους τον Πλατέλλα.

Με κεφαλιά

Μάλιστα κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με καρφωτή κεφαλιά του Βουό στο 35′, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική ασίστ του Κοροβέση και την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας, στο κέντρο της οποίας βρέθηκαν οι Μεριά και Μιράντα (καθώς ο Βούκοβιτς είχε μείνει εκτός αποστολής). Στο 43′ οι Πειραιώτες είχαν διπλή ευκαιρία να ισοφαρίσουν με μακρινό σουτ του Χριστοδουλόπουλου, που απέκρουσε ο Στρέζος, και με σέντρα του Τσιμίκα, που χτύπησε στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού του ΟΦΗ. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» ανακάτεψε την τράπουλα, ρίχνοντας στη μάχη τους Νάτχο και Φετφατζίδη στις θέσεις των Τουρέ (η προηγούμενή του συμμετοχή ως βασικός στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν στις 14 Μαΐου 2006) και -κουρασμένου από τις εθνικές του υποχρεώσεις- Καμαρά, κλείνοντας τις αλλαγές του (βάζοντας τον Μάνο) στο 65′. Μολονότι οι Πειραιώτες βελτιώθηκαν και δημιούργησαν ευκαιρίες, ο Στρέζος όποτε (51′ Γκιλιέρμε, 71′ Γκερέρο στη μεγαλύτερη ευκαιρία, 82′ Νάτχο) χρειάστηκε φώναξε «παρών» κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το «Γεντί Κουλέ» με πρωταγωνιστές τους οπαδούς των δύο ομάδων και την Αστυνομία.

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς).

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Νάστος, Κοροβέσης (68′ Κοιλιάρας), Κυριακίδης, Μεγιάδο, Κουτσιανικούλης (77′ Κομεσίδης), Πλατέλλας, Βουό (81′ Αραβίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Μιράντα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Καμαρά (46′ Φετφατζίδης), Τουρέ (46′ Νάτχο), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (65′ Μάνος), Γκερέρο.

—-

Απογοήτευση στο Λιμάνι, κρητική περηφάνια

Απογοήτευση από τη μια, περηφάνια από την άλλη. «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ κακοί. Στο δεύτερο βελτιωθήκαμε. Ηττηθήκαμε γιατί δεν ήμασταν ο Ολυμπιακός που έπρεπε να είμαστε. Αν θέλουμε να νικάμε, πρέπει να είμαστε αυτοί που μπορούμε σε όλο το παιχνίδι» δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς. Από την πλευρά του ο κόουτς του ΟΦΗ Νίκος Παπαδόπουλος εμφανώς συγκινημένος είπε: «Είχαμε αρκετά προβλήματα στα προηγούμενα ματς. Ηταν ψυχολογικό. Φοβόμασταν ότι θα δεχτούμε γκολ από στατική φάση. Τα παιδιά έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα. Ηταν άδικη για εμάς η εικόνα που είχαμε. Για όποιον δουλεύει και προσπαθεί έρχεται δικαίωση. Νιώθουμε ότι έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια. Η ομάδα είναι ενωμένη. Είναι σημαντική η νίκη για όλον τον κόσμο».

—-

ΑΕΚ και ΠΑΟ μην τους ξεγράφετε!

Σχολιάζει
O Γιώργος Σηφάκης

Η αλήθεια είναι ότι ως λαός με τα λόγια μπορούμε τη μία μέρα να πάμε στο φεγγάρι και την άλλη στην κόλαση. Αυτή η νοοτροπία δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε από το ποδόσφαιρο. Τρανά παραδείγματα τελευταία, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» το καλοκαίρι ήταν για υποβιβασμό και τώρα είναι για πρωτάθλημα, και, αν χάσουν τα ντέρμπι, πάλι θα είναι για φούντο. Η ΑΕΚ, που πέρασε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν ομαδάρα και φουλ για πρωτάθλημα, μετά το -3 όλοι την τελείωσαν! Εμείς ένα έχουμε να πούμε. Ομάδες με όνομα μην τις ξεγράφεις ποτέ. Ειδικά την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ μην τους ξεγράφεις ποτέ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Καταρχάς, στη Ριζούπολη έπεσε πολύ ξύλο. Ο Λιβάγια δεινοπάθησε και δεν ήξερε από πού θα του έρθει. Η «Ενωση» είχε ένα κακό πρώτο ημίχρονο που ουσιαστικά… έφτιαξε μόνο το γκολ. Ομως, στο δεύτερο βγήκε με πάθος και ποιότητα, και τελείωσε το ματς. Το πρώτο γκολ που έρχεται από συνεργασία Μάνταλου – Μπακασέτα είναι ποίημα. Η ΑΕΚ είναι γεννημένη για να μην τα παρατάει, όπως και ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Αυτή είναι η φιλοσοφία τους και ταίριαξαν. Γι’ αυτό ο Μαρίνος είναι ο καλύτερος Ελληνας προπονητής, γι’ αυτό θα κυνηγήσει το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος, έστω και με -3, όπως το κάνει και ο Δώνης με το -6, που συναγωνίζεται για τον τίτλο του καλύτερου.

Ο Παναθηναϊκός, μετά την ισοπαλία στην Τρίπολη που κατάφερε να πάρει λίγο πριν από τη λήξη, πέτυχε να κερδίσει και τον πολύ καλό Πανιώνιο, και σε επτά ματς έχει έξι νίκες και μία ισοπαλία. Ο Δώνης και τα «μωρά» του παίζουν ωραία μπάλα. Βλέπεις στα μάτια των παικτών του τη φλόγα, την όρεξη, τη ζωντάνια και καταλαβαίνεις ότι αυτά τα παιδιά δεν μπορείς να τα ξεγράψεις, έστω και αν έρχεται η Τούμπα ή το Καραϊσκάκη.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα