Ρωσική βόμβα για όργια στα Σκόπια!

Η Μόσχα κάνει λόγο για δωροδοκίες, απειλές και εκβιασμούς της Ουάσινγκτον. Υπό κλοιό προστασίας οι 80 πρόθυμοιΒόμβα από τη Μόσχα έπεσε στα Σκόπια, την ώρα που οι 80 βουλευτές, οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης, έχουν τεθεί υπό προστασία για να μην πάθουν κανένα… ατύχημα. Το ρωσικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι η αποστασία των «οκτώ» δεν έγινε για ιδεολογικούς λόγους, αλλά γιατί οι Αμερικανοί τα έδωσαν όλα για να τους πείσουν! 

Μετά το tweet της ρωσικής πρεσβείας στην ΠΓΔΜ με το ξεκάθαρο μήνυμα πως «Η Ρωσία αναγνώρισε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα πριν από 26 χρόνια και δεν αλλάζει τη θέση της», χθες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απασφάλισε, καθώς σε ανακοίνωσή του σημείωνε, μεταξύ άλλων, ότι «όλα οργανώθηκαν σύμφωνα με τους κανόνες της “σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατίας”. Οχτώ ψήφοι εξασφαλίστηκαν με εκβιασμούς, απειλές και δωροδοκίες βουλευτών της αντιπολίτευσης. Τρεις από αυτούς, από καθαρή τύχη, εκείνη την ημέρα αφέθηκαν ελεύθεροι. Σε δύο από αυτούς, που κρατούνταν στο γραφείο του ειδικού εισαγγελέα, υποσχέθηκαν ελευθερία. Οι υπόλοιποι σε ανταλλαγή για τη “σωστή ψήφο” δέχθηκαν διεφθαρμένες οικονομικές προτάσεις».

Οσο για το ποιος κρύβεται πίσω από όλη αυτήν τη μεθόδευση; Το ρωσικό ΥΠΕΞ δεν άφησε περιθώρια… παρεξηγήσεων: «Οι βουλευτές κλειδώθηκαν σε γραφεία, τους πήραν τα κινητά τηλέφωνα, προφανώς στο πνεύμα της ευρωπαϊκής δημοκρατικής πρακτικής. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Αμερικανός πρέσβης ήταν στο Κοινοβούλιο έως το τέλος της συνεδρίασης, κάτι που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ποιος ενορχήστρωσε αυτήν τη διαδικασία».

Προς ενίσχυση των ρωσικών ισχυρισμών, πάντως, αναμενόταν χθες να φτάσει στη γειτονική χώρα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ προκειμένου να έχει συναντήσεις με τους Ζάεφ και Ντιμιτρόφ – βάζοντας κι αυτός το όνομά του στη μακροσκελή λίστα των αξιωματούχων της Δύσης που έχουν επισκεφθεί το τελευταίο διάστημα την ΠΓΔΜ με μία και μοναδική αποστολή: να γίνουν πάση θυσία τα «απαραίτητα βήματα» ώστε να επικυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και ακολούθως να υλοποιηθούν οι νατοϊκοί και οι ευρωπαϊκοί σχεδιασμοί στην ευρύτερη περιοχή.

Την ίδια ώρα χθες γινόταν γνωστό πως οι Αρχές των Σκοπίων έχουν λάβει «ειδικά μέτρα προστασίας για τους 80 βουλευτές» που υπερψήφισαν τη συνταγματική αναθεώρηση την Παρασκευή, ενώ η κυβέρνηση Ζάεφ, προφανώς προσχηματικά, ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για τις καταγγελίες περί χρηματισμού των «οκτώ».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα