Στη γαλλία ο Καμμένος για να «παζαρέψει» φρεγάτες

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία πραγματοποιεί ο Πάνος Καμμένος, με τις φρεγάτες Belharra να επανέρχονται στο προσκήνιο, καθώς αναμένεται να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις του ελληνικού υπουργείου Aμυνας με τη γαλλική πλευρά για το θέμαΕίναι πιθανό ο κ. Καμμένος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, συνοδεύεται από τον αρχηγό του ΓΕΝ, αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη, να έχει συνάντηση με τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα επισκεφθεί την έκθεση «Euronaval». Το θέμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων και συγκεκριμένα των φρεγατών έθιξε ο Πάνος Καμμένος και κατά την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝ.ΕΛ. την περασμένη Κυριακή.

Πάντως, από την ελληνική πλευρά, λόγω της αρνητικής στάσης των Γερμανών να προχωρήσει το deal με τους Γάλλους για τις φρεγάτες, φαίνεται ότι εξετάζονται και εναλλακτικά σενάρια που θα τονώσουν την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία, όπως η κατασκευή μέρους του εξοπλιστικού προγράμματος (φρεγάτες Freedom) της Σαουδικής Αραβίας, ύψους 33 δισ. ευρώ, το οποίο έχει αναλάβει η κατασκευάστρια εταιρία Lockheed Martin. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο Πάνος Καμμένος κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ είχε επαφές με την εν λόγω εταιρία.

Εν τω μεταξύ, στο Παρίσι βρέθηκε και ο Κύπριος υπουργός Αμυνας Σάββας Αγγελίδης, ο οποίος ενημέρωσε τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί για τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα