Η Αγία Ζώνη της Παναγίας (από τη Μονή Βατοπαιδίου) στον Εύοσμο!

Η Παναγία ευλογεί τη Θεσσαλονίκη! Από σήμερα και για λίγες ημέρες οι πιστοί από κάθε γωνιά της χώρας έχουν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη της Τιμίας Ζώνης, της ζώνης της Παναγίας που βγαίνει από το Αγιον Ορος και μεταφέρεται στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου.

Πρόκειται για το μοναδικό σωζόμενο κειμήλιο από τον επίγειο βίο της, το οποίο, σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, φιλοτέχνησε η ίδια χρησιμοποιώντας τρίχες καμήλας.

Η Τιμία Ζώνη, η οποία εξέρχεται σπανίως από το Περιβόλι της Παναγιάς και συγκεκριμένα από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, όπου φυλάσσεται, θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη έως την Κυριακή 28 Οκτωβρίου. Θα την κομίσει ο πανοσιολογιότατος καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, γέροντας Εφραίμ στις 6 το απόγευμα, με τιμές αρχηγού κράτους.

Εκτιμάται πως περισσότεροι από 100.000 πιστοί θα προσκυνήσουν το ιερό κειμήλιο της πίστης. Οπως αναφέρει στη «δημοκρατία» ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, π. Γεώργιος Μίλκας, αναμένεται να βρεθούν στην περιοχή με μοναδικό σκοπό να προσκυνήσουν απόδημοι από Γερμανία, Γαλλία αλλά και Κύπριοι. Για τον λόγο αυτό ο ναός θα λειτουργεί 20 ώρες την ημέρα και, σύμφωνα με το πρόγραμμα, καθημερινά θα τελούνται θεία λειτουργία, ιερές παρακλήσεις, εσπερινός και κάθε βράδυ αγρυπνία. Την Τιμία Ζώνη της Παναγίας θα υποδεχτεί ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας.

Η Τιμία Ζώνη ή Αγία Ζώνη της Θεοτόκου είναι ένα πανίερο χριστιανικό προσκύνημα, που βρίσκεται στη Μονή Βατοπαιδίου στο Αγιον Ορος, εντός ασημένιας μεταγενέστερης θήκης, αποτελούμενη από τρία τεμάχια. «Είναι το μοναδικό αντικείμενο που σώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγιάς μας. Την είχε δώσει η ίδια στον Απόστολο Θωμά αμέσως μετά την Κοίμησή της και την Ανάληψή της. Εχει συνδεθεί με πολλά θαύματα» αναφέρει ο π. Γεώργιος.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου Πέτρος Σούλας κάνει λόγο για μεγάλη ευλογία και τιμή για τον τόπο του. «Είναι η πρώτη φορά που έρχεται στον δήμο μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Αποδίδουμε τα μέγιστα στην Παναγιά μας που θα έρθει για να ευλογήσει την περιοχή μας» υποστηρίζει ο κ. Σούλας στη «δημοκρατία».

Βαγγ. Στολάκης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα