Αδέξια αντιπολίτευση

Πατερίτσα του ΣΥΡΙΖΑ η Ν.Δ. στο ξεπούλημα της ΜακεδονίαςΑπό τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Σίγουρα έχουμε την πιο καταστροφική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης όσον αφορά τα εθνικά θέματά μας. Αλλά, δυστυχώς, έχουμε και την πιο αδέξια και υποτακτική αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία με εντελώς εσφαλμένους χειρισμούς και επιδεικνύοντας κραυγαλέα έλλειψη πατριωτισμού αποτελεί την πατερίτσα του ΣΥΡΙΖΑ στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας.

Εντελώς βιαστικά και με υπέρμετρη πολιτική αφέλεια, ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε στις αρχές του Ιανουαρίου του 2018 να αιφνιδιάσει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, προφανώς έχοντας πληροφορίες ότι ετοιμάζεται «λύση» του Σκοπιανού από τον κ. Τσίπρα. Τότε δήλωσε ότι η θέση της Ν.Δ. είναι ξεκάθαρη: σύνθετη ονομασία των Σκοπίων με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Δηλαδή, όπως κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει πανεύκολα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ακριβώς αυτό που συμφωνήθηκε αργότερα στην κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, βάσει της οποίας προβλέπεται για όνομα των Σκοπίων το εντελώς αλυτρωτικό και ανιστόρητο «Βόρεια Μακεδονία». Οταν ο απλός λαός αντιστάθηκε αυθόρμητα μέσω του τιτανιαίου συλλαλητηρίου των εκατοντάδων χιλιάδων πατριωτών στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου 2018, ο κ. Μητσοτάκης είχε δώσει ρητή εντολή να μη συμμετάσχουν τα προβεβλημένα μέλη του κόμματός του, χαρακτηρίζοντας μάλιστα έκφραση «λαϊκισμού» τη συγκεκριμένη συγκέντρωση.

Στο μεταξύ, οι συναντήσεις μεταξύ του ιδίου και του Αμερικανού πρέσβη Τζ. Πάιατ δίνανε και παίρνανε στα γραφεία της Ν.Δ. εντελώς απροκάλυπτα, υποκύπτοντας προφανώς στις ασφυκτικές πιέσεις των Γιάνκηδων για «άμεση λύση στο Σκοπιανό». Οταν κατάλαβαν στη Ν.Δ. πως θα έπρεπε, τύποις τουλάχιστον, να ασκήσουν το έργο τους ως αντιπολίτευση για να δείξουν ότι υπάρχουν ψήγματα πατριωτισμού στο κόμμα τους, προέβαλαν τη θέση ότι δεν θα ψηφίσουν οι ίδιοι τη Συμφωνία των Πρεσπών σε καμία περίπτωση. Ολα αυτά, βέβαια, ενώ είναι απόλυτα σίγουροι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χειριστεί την «καυτή πατάτα» και δεν θα χρειαστεί οι ίδιοι να πάρουν ουσιαστικά θέση.

Ο λοι οι παραπάνω ερασιτεχνικοί χειρισμοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησαν άπλετο πολιτικό χώρο στην οδηγούμενη από διεθνιστικά κέντρα αποφάσεων (Ε.Ε., Αμερική, ΝΑΤΟ) αριστερή κυβέρνηση να προχωρήσει ανενόχλητη στην υπογραφή της ενδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών.
Η μοναδική σωστή προσέγγιση από ένα γνήσιο πατριωτικό κόμμα θα ήταν να ζητήσουν δημοψήφισμα και στην Ελλάδα για την εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» ως συνθετικό στη νέα ονομασία των Σκοπίων. Ενα δημοψήφισμα που θα έπρεπε να εγγυηθεί η Ν.Δ. ότι θα γίνει ακόμα κι αν επικυρωθεί η προδοτική συμφωνία. Δυστυχώς για τη Μακεδονία μας, η πολιτική στάση του κ. Μητσοτάκη είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα