Κλέβουν και τα μνημεία μας

Η λεηλασία των εθνικών «ασημικών» μας από τα αρπακτικά της τρόικας κορυφώνεται. Χθες έκανε αίσθηση στο πανελλήνιο η αποκάλυψη ότι άρχισε και επισήμως η μεταβίβαση ιστορικών μνημείων στο Κατοχικό Υπερταμείο.

Μόλις
είχε γίνει γνωστό ότι μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και μουσεία περνούσαν στην κατοχή του Υπερταμείου, από το οποίο οι τροϊκανοί απομυζούν ό,τι έχει απομείνει στην Ελλάδα, η κυβέρνηση διαβεβαίωνε για το αντίθετο. Και τώρα ήρθαν οι αποδείξεις. Το Νεώριο Mόρο βρίσκεται στο ενετικό λιμάνι των Χανίων και στεγάζει τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων. Οπως πάμπολλοι χώροι, πέρασε κι αυτό στο Υπερταμείο. Η θυγατρική του Υπερταμείου, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.), έστειλε επιστολή στη διοίκηση του ιστιοπλοϊκού ομίλου, όπου αναφερόταν ότι το ενοίκιο για τη χρήση του Νεωρίου Μόρο θα καταβάλλεται πλέον στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΕΤΑΔ, και όχι στην Εφορία.

Το υπουργείο
Πολιτισμού πριν από έναν μήνα προσπαθούσε να καθησυχάσει τους Ελληνες, δημοσιοποιώντας ανακοίνωση όπου σημείωνε: «Τα μνημεία, τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι ιστορικοί τόποι, η πολιτιστική κληρονομιά εν γένει δεν παραχωρούνται και δεν υπάγονται σε καθεστώς συναλλαγής». Η επιστολή της ΕΤΑΔ στον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων έδειξε τελικά πού βρίσκεται η αλήθεια και πού η παραπληροφόρηση.

Η μεθοδολογία
της κυβέρνησης είναι τυπική και χαρακτηρίζει όλες τις εξουσίες που προσπαθούν να θολώσουν τα νερά: Πρώτα διαψεύδουν κάτι ειρωνευόμενοι αυτούς που το αποκαλύπτουν, ύστερα το επιβεβαιώνουν μερικώς, λέγοντας ότι έχει γίνει παρερμηνεία δηλώσεων και κειμένων, και στο τέλος η ίδια η πραγματικότητα επιβεβαιώνει αυτό που διέψευδαν οι κυβερνητικοί. Οι αρχαιολογικοί χώροι, οι περιοχές ιστορικού ενδιαφέροντος και τα μνημεία, τα μουσεία, όλα τα στολίδια της εθνικής κληρονομιάς μας περνούν στο Κατοχικό Υπερταμείο. Οι φιλήκοοι των ξένων, όπως έχει χαρακτηρίσει αυτό το είδος πολιτικών ο Ιωάννης Καποδίστριας, θα ψελλίσουν πάλι ότι περνάει μόνο η «εκμετάλλευση» και όχι η ιδιοκτησία των μνημείων μας και, δικαίως, δεν πρόκειται να πειστεί ούτε ένας πολίτης αυτής της χώρας.

Η χώρα
λεηλατείται, η κατοχή συνεχίζεται και οι αντιστάσεις είναι μηδενικές.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα