Φιλοσοφική «αλυσίδα» κατά Ρουβίκωνα

Απειλούν οι αναρχικοί: «Στόχος σας να φτάσετε την κατάσταση στα άκρα για να σηκωθεί δικό μας χέρι…»Με ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από τη Φιλοσοφική Σχολή επιχείρησαν να «αμυνθούν» οι πρυτανικές Αρχές και ο πανεπιστημιακός κόσμος απέναντι στην απειλή του Ρουβίκωνα ότι θα επανακαταλάβει το περιβόητο πλέον γραφείο 516.

Η χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας ήταν μια ύστατη προσπάθεια της πανεπιστημιακής κοινότητας προς τους θεσμικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν το πανεπιστήμιο στον αγώνα που δίνει για την ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος.

Ο πρύτανης Θάνος Δημόπουλος, η κοσμήτορας Ελένη Καραμαλέγκου, πανεπιστημιακοί, υπάλληλοι και φοιτητές στάθηκαν μπροστά στην κεντρική είσοδο της Φιλοσοφικής Σχολής για να διακηρύξουν τη βούλησή τους να προασπίσουν τα ακαδημαϊκά ιδεώδη και να δηλώσουν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε μορφή βίας. Σε ανακοίνωσή τους οι πρυτανικές Αρχές υποστηρίζουν ότι οι προσπάθειες του Ρουβίκωνα «να εμφανιστεί με το προσωπείο φοιτητικής ομάδας ούτε νομιμοποιούν τις ενέργειές της ούτε πείθουν». Βέβαια, τα μέλη του Ρουβίκωνα δεν πτοήθηκαν και άνοιξαν πάλι το μικρό δωμάτιο, προκειμένου, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, να συζητήσουν και -γιατί όχι;- να στρατολογήσουν φοιτητές.

Μάλιστα, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα λοιδόρησε τον υπουργό Παιδείας εν είδει κουτσομπολιού, ότι ο Κώστας Γαβρόγλου επικοινωνούσε προσωπικά με καθηγητές για να κινητοποιήσουν φοιτητές. «Στόχος σας να φτάσετε την κατάσταση στα άκρα για να σηκωθεί κάποιο δικό μας χέρι. Αμ, δε…» έγραψε με ειρωνεία στο facebook το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα.

Υψηλόβαθμα στελέχη του Πανεπιστημίου Αθηνών εμφανίζονται ανήσυχα με το ενδεχόμενο το κατειλημμένο γραφείο 516 να μετατραπεί σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ ακραίων ομάδων.
Μετά την κατάληψη του Ρουβίκωνα μέλη μιας νεοεμφανιζόμενης ομάδας πήγαν την περασμένη εβδομάδα και έβαψαν με σβάστικες την πόρτα του συγκεκριμένου γραφείου, που πριν έφερε το αστέρι του Ρουβίκωνα.

Στο μεταξύ, κλειστό έμεινε συμβολικά χθες το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, που έχει μεταβληθεί σε πιάτσα διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα