Τριπλός εορτασμός στη Θεσσαλονίκη!

Τα γιορτινά της φορά σήμερα η Θεσσαλονίκη! Οι εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό του αγίου Δημητρίου, την απελευθέρωση της πόλης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ξεκινούν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και θα κορυφωθούν το πρωί της Κυριακής, ανήμερα της εθνικής επετείου, με την παρουσία που προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθεί και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία για τον πολιούχο άγιο της πόλης, ενώ την Κυριακή στην παρέλαση την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρούσα στην παρέλαση θα είναι και η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά!

Χθες, με τιμή και λαμπρότητα τελέστηκε η λιτάνευση των ιερών λειψάνων του πολιούχου της Θεσσαλονίκης αγίου Δημητρίου! Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος βρέθηκε στην κεφαλή της πομπής.

Μετά το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, στρατιωτικά οχήματα μετέφεραν τα λείψανα του αγίου, καθώς και την ιερή εικόνα του μεγαλομάρτυρα Δημητρίου, την ιερή εικόνα της Παναγίας του Ορους των Ελαίων και τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου που βρίσκονται στην πόλη από τα Ιεροσόλυμα.

Ο Ιβάν Σαββίδης παρακολούθησε την αρχιερατική θεία λειτουργία και στη συνέχεια ακολούθησε και αυτός, μαζί με τους πιστούς, την καθιερωμένη λιτανεία των εικόνων.
Πλήθος κόσμου έσπευσε να τον χαιρετήσει και να φωτογραφηθεί μαζί του. Σεμνός, όπως άλλωστε επέβαλλε η στιγμή, ο κ. Σαββίδης ανταπέδιδε τους χαιρετισμούς.

Ο Ανθιμος

Κατά την αρχιερατική θεία λειτουργία, ο μητροπολίτης Ανθιμος αναφέρθηκε στην ευλάβεια και την αφοσίωση των πιστών στον άγιο Δημήτριο, αλλά και στην αυθόρμητη συμμετοχή τους στη μεγάλη γιορτή με το άγιο μύρο, η οποία γίνεται μία εβδομάδα μετά τη γιορτή του αγίου.
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, στις 3 Νοεμβρίου ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως υποδέχεται την εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσας από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Ορους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

Βαγγ. Στολάκης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα