Και εξαήμερη άδεια στον Κουφοντίνα!

Πήρε και… προαγωγή στις αγροτικές φυλακές! Μητσοτάκης: Το καθεστώς θα αλλάξει για αμετανόητους δολοφόνουςAκόμη μία άδεια, και μάλιστα… διαρκείας, εξασφάλισε ο καταδικασθείς σε 11 φορές ισόβια για δολοφονίες της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας. Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά άδεια που χορηγείται στον «φαρμακοχέρη» εκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης, ενώ αυτήν τη φορά θα μείνει εκτός σωφρονιστικού καταστήματος για συνολικά έξι ημέρες… 

Κι αυτό καθώς το συμβούλιο των Αγροτικών Φυλακών Κασσαβέτειας Βόλου, στο οποίο μετέχουν ο εισαγγελέας, ο διευθυντής και ένας κοινωνικός λειτουργός, έκαναν δεκτό το αίτημά του για τετραήμερη άδεια, ενώ σύμφωνα με τον νόμο δόθηκαν στον κρατούμενο ακόμη δύο ημέρες για τις μετακινήσεις του.

Κατά συνέπεια, ο «Λουκάς» της εγκληματικής οργάνωσης 17Ν αναχώρησε χθες το πρωί από τις φυλακές του Βόλου για το σπίτι του στον Βαρνάβα Αττικής, όπου και διαμένει όταν του χορηγείται άδεια, και αναμένεται να επιστρέψει στο σωφρονιστικό κατάστημα την ερχόμενη Παρασκευή 2 Νοεμβρίου.

Οι διαδοχικές άδειες που άρχισε να λαμβάνει πριν από περίπου έναν χρόνο -συγκεκριμένα από τον περασμένο Νοέμβριο- ο πολυϊσοβίτης τρομοκράτης, όταν κρατούνταν ακόμη στις Φυλακές Κορυδαλλού, είχαν προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς των συγγενών των θυμάτων της οργάνωσης, ενώ είχαν πυροδοτήσει αντιδράσεις σε πολιτικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Μεταξύ άλλων, χαρακτηριστική ήταν και η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά την έγκριση της προηγούμενη άδειας (τον περασμένο Αύγουστο) στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που καταδίκαζε απερίφραστα την απελευθέρωση του τρομοκράτη.

Αντιδράσεις

«Αμετανόητοι δολοφόνοι δεν θα βγαίνουν από τη φυλακή». Με ένα αυστηρό μήνυμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε σε ανάρτησή του στο twitter τη νέα άδεια στον «φαρμακοχέρη» της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα. «Ανήμερα της εθνικής εορτής δόθηκε νέα εξαήμερη άδεια στον τρομοκράτη Κουφοντίνα. Το επαναλαμβάνω για να το γνωρίζουν όλοι: Το καθεστώς των αδειών θα αλλάξει και αμετανόητοι δολοφόνοι δεν θα βγαίνουν από τη φυλακή» έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσα έγραψε στο twitter ο κ. Μητσοτάκης αναδημοσίευσε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, υιοθετώντας με αυτόν τον τρόπο το περιεχόμενο της δημοσίευσης του προέδρου της Ν.Δ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα