Αυλαία με «μαύρο» στο Mega!

Με τηλεθέαση 17,5% στις 2.11 χθες τα ξημερώματα, η Digea διέκοψε το σήμα του ιστορικού καναλιούΑπό τη
Μαρία Ανδρέου

Τίτλοι οριστικού τέλους έπεσαν για το Mega τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου! Επειτα από 29 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας, το σήμα του έπεσε ύστερα από τη σχετική εντολή του ΕΣΡ (είχε προηγηθεί η απόφαση του ΣτΕ), την οποία εκτέλεσε η Digea.

Συγκεκριμένα, στις 2.11 π.μ. το Mega σταμάτησε να εκπέμπει γράφοντας την τελευταία σελίδα στην τηλεοπτική ιστορία του. Το Mega μάς αποχαιρέτησε με τη σειρά «Οι απαράδεκτοι», την ώρα που η Ρένια Λουιζίδου έλεγε στον Βλάσση Μπονάτσο ενώπιον του Γιάννη Μπέζου: «Στο γραφείο έμαθα ότι φεύγεις ταξίδι με μια παντρεμένη…»

Με το που έπεσε το σήμα και βγήκε μαύρο στην οθόνη στα κοινωνικά δίκτυα υπήρξαν πολλαπλές αντιδράσεις από τους ανθρώπους που δούλεψαν στο κανάλι αλλά και από το κοινό. Οι εργαζόμενοι του Mega που βρίσκονταν έως την τελευταία στιγμή στο Μεγάλο Κανάλι και στο κοντρόλ κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα τη στιγμή που έπεφτε το «μαύρο», ενώ μέσω των social media ανάρτησαν φωτογραφίες με λεζάντες όπως «Αγκαλιασμένοι, είδαμε το τέλος του». Να σημειωθεί ότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια οι εργαζόμενοι του Mega ήταν εγκλωβισμένοι, απλήρωτοι, ξεκρέμαστοι, προσπαθώντας να κρατήσουν ζωντανό το κανάλι.

Με λύπη αποχαιρέτησαν το Mega ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και παρουσιαστές, που εργάστηκαν στο παρελθόν στο κανάλι. Μεταξύ αυτών, οι Γρηγόρης Αρναούτογλου, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Φαίη Σκορδά, Μαρία Μπεκατώρου, Αθηνά Οικονομάκου. Μερικά μηνύματα ήταν πολύ συγκινητικά. Το αντίο του Νίκου Χατζηνικολάου είχε ως εξής: «Με μεγάλη στενοχώρια αποχαιρετώ το Mega, που από σήμερα δεν εκπέμπει. Η σκέψη μου είναι σε όσους συναδέλφους έμειναν άνεργοι. Εύχομαι να διασωθεί, εκτός από το αρχείο των ψυχαγωγικών του προγραμμάτων, για το οποίο όλοι ενδιαφέρονται, και αυτό των ειδήσεων και της ενημέρωσης… #megamou». Η Ζέτα Μακρυπούλια κινήθηκε στο ίδιο ύφος: «Τέλος εποχής για ένα κανάλι με μεγάλη ιστορία και προίκα… Αισθάνομαι όπως τότε που σταμάτησε η δραχμή… μόνο που αντί της δραχμής έχουμε το ευρώ, αντί του Mega τι; Αντίο #megamou. Σ’ ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου όχι μόνο για τη συνεργασία που είχαμε, αλλά και για τη συντροφιά που μου κράτησες όλα αυτά τα χρόνια ως τηλεθεάτρια!»

Η Ναταλία Γερμανού είπε στην εκπομπή της: «Στο Mega πέρασα τα πρώτα ανέμελα εννέα χρόνια της τηλεοπτικής καριέρας μου κάνοντας το “Mega Star” και σαν τηλεθεάτρια το έχω συνδυάσει με μερικές από τις καλύτερες εκπομπές και τα καλύτερα σίριαλ. Θυμώνω πολύ γι’ αυτούς που ευθύνονται και θαυμάζω απεριόριστα όλους τους εργαζομένους και τους τεχνικούς που το κράτησαν “ζωντανό” χωρίς να πληρώνονται μέχρι την τελευταία στιγμή».

Από την άλλη μεριά, η Σμαράγδα Καρύδη έγραψε «Η ζωή αλλάζει δίχως να κοιτάζει τη δικιά σου μελαγχολία… #σ’ ευχαριστώ για όλα #megamou», ενώ ο Κώστας Κόκλας ανέφερε: «Αντίο Mega… ατελείωτες ώρες γυρισμάτων, ατελείωτη αγάπη για το ελληνικό σίριαλ… ένα κομμάτι της ζωής μου με συγκινήσεις, όνειρα, επιτυχίες θα μείνει για πάντα δεμένο μαζί σου, σ’ ευχαριστώ».

Επίσης, ο Γιώργος Καπουτζίδης έγραψε στο Instagram: «Σε ευχαριστώ για όλα. Ησουν το σπίτι μου… Μαζί σου έκανα τα όνειρά μου πραγματικότητα… Αντίο για πάντα», ενώ ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος τόνισε ότι δεν μπορεί να αφαιρέσει το κανάλι από την οθόνη και από τις αναμνήσεις του.

Εκπέμπει σε Nova και Cosmote TV

 Το τελευταίο μισάωρο προτού πέσει το «μαύρο» πολύς κόσμος είχε συντονιστεί στο κανάλι δίνοντάς του ποσοστό τηλεθέασης 17,5% και στο δυναμικό κοινό 22,5%. Eν τω μεταξύ, το Mega προβάλλει κανονικά το πρόγραμμά του και στη Nova ή στην Cosmote TV. Το πόσο θα κρατήσει αυτό είναι άγνωστο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα