Ο εισαγγελέας κάλεσε την οικογένεια Κουτσολιούτσου

Μαζί με ακόμη εφτά άτομα θα βρεθούν απέναντι στον Γιάννη Δραγάτση ως ύποπτοι για το σκάνδαλο Folli FollieΤο κατώφλι του γραφείου του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση θα περάσουν την ερχόμενη εβδομάδα με την ιδιότητα του υπόπτου στο αποκαλούμενο σκάνδαλο της Folli Folie τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η παραιτηθείσα αντιπρόεδρος της εταιρίας Κατερίνα Κουτσολιούτσου και ο γιος τους, διευθύνων σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ., Γιώργος Κουτσολιούτσος, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τα βαρύτατα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που διερευνώνται -μεταξύ άλλων- στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που άρχισε τον περασμένο Ιούνιο.

Ο επικεφαλής της Ασίας

Εκτός από τα μέλη της οικογένειας, κλήσεις ως ύποπτοι φέρεται ότι έχουν λάβει ακόμη εφτά άτομα, συγκεκριμένα ο οικονομικός διευθυντής, ο επικεφαλής του λογιστηρίου, ο ορκωτός λογιστής που υπέγραψε τον ισολογισμό του 2017, ο επικεφαλής του ομίλου στην Ασία, καθώς και τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie.
Μάλιστα, οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι θυρίδες και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που βρίσκονται στην κατοχή των προσώπων αυτών δεσμεύτηκαν πριν από περίπου 20 ημέρες με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.
Τη δέσμευση είχε ζητήσει ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης λίγο προτού προχωρήσει στην αποστολή των κλήσεων προς τους υπόπτους.

Η δικογραφία

Ηδη από χθες συνήγοροι των εμπλεκομένων στην υπόθεση προσέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα δικαστήρια προκειμένου να πάρουν αντίγραφα της δικογραφίας, ενώ λαμβάνουν προθεσμία για τους εντολείς τους για την ερχόμενη εβδομάδα.
Ωστόσο θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο να ζητήσουν και νέα προθεσμία για να μελετήσουν με προσοχή τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους.

Αλλωστε, οι απαντήσεις που θα δώσουν στα κρίσιμα ερωτήματα που θα τους θέσει ο έμπειρος εισαγγελικός λειτουργός θα αποβούν καθοριστικές για τη μετέπειτα ποινική τους μεταχείριση, καθώς θα κρίνουν εάν από ύποπτοι θα καταστούν κατηγορούμενοι.
Η έρευνα άρχισε μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία στρεφόταν κατά της εταιρίας και των μελών του διοικητικού της συμβουλίου με το αιτιολογικό της μη «παροχής αιτούμενων στοιχείων» από την εταιρία, καθώς και της «παρεμπόδισης ελέγχου» στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ενεργειών για τη διερεύνηση των ισχυρισμών του fund QCM περί οικονομικών ατασθαλιών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα