Επιτροπή στη Βουλή και για δωροδοκία

Πληθαίνουν τα σενάρια που κάνουν λόγο για κατάθεση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ αιτήματος για σύσταση νέας προκαταρκτικής επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου μετά τις δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στη Βουλή τον ΣεπτέμβριοΟι δυο δικογραφίες αφορούν τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών τύπου S, αλλά και τη μεταβίβαση του ακινήτου στη Σύρο. Αυτή τη φορά, ωστόσο, το αίτημα διερεύνησης δεν είναι το αδίκημα της απιστίας -το οποίο είχε ελεγχθεί στην προηγούμενη προκαταρκτική για τις μίζες στα εξοπλιστικά το 2017-, αλλά το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.

Αυτό που συζητείται εντόνως στα κοινοβουλευτικά πηγαδάκια είναι πως η μόνη λύση για να προχωρήσει η δικαστική έρευνα είναι οι δικογραφίες να «περάσουν» πρώτα από τη Βουλή, η οποία άλλωστε, σύμφωνα πάντα με το άρθρο 86 περί ποινικής ευθύνης υπουργών, είναι η αρμόδια να κρίνει αν το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας τελέστηκε κατά την άσκηση των καθηκόντων του πρώην υπουργού, οπότε θεωρείται ότι έχει παραγραφεί, ή αν τελέστηκε επ’ αφορμή των υπουργικών καθηκόντων του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα