Τραμπ: Τέλος η υπηκοότητα στα παιδιά των μεταναστών

Με προεδρικό διάταγμα βάζει «λουκέτο» στα σύνορα των ΗΠΑ! 5.000 πεζοναύτες θα υποδεχθούν το προσφυγικό καραβάνιΑπό τη
Θεανώ Καρούτα 

Καταργεί νόμους, στέλνει στρατό στα σύνορα και σχεδιάζει πόλεις με αντίσκηνα, προκειμένου να κρατήσει τους μετανάστες «έξω από τις ΗΠΑ». Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κάνει σαφές πως θα λύσει το μεταναστευτικό ζήτημα με κάθε κόστος.

Προς στιγμήν, πάντως, στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων εξαιτίας της πρόθεσής του να καταργήσει το καθεστώς αυτόματης χορήγησης αμερικανικής υπηκοότητας στα παιδιά που γεννιούνται στις ΗΠΑ από γονείς μη Αμερικανούς πολίτες ή παράτυπους μετανάστες, μια πρακτική που ισχύει στη χώρα από το 1968.

«Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου, αν έρθει κάποιος και αποκτήσει μωρό, αυτό είναι πολίτης των ΗΠΑ με όλα τα πλεονεκτήματα» δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη. «Είναι γελοίο, πρέπει να σταματήσει» δήλωσε σε συνέντευξή του στο Axios, επισημαίνοντας ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να υπογράψει προεδρικό διάταγμα με το οποίο θα καταργεί αυτό το δικαίωμα. «Μου έλεγαν πάντα ότι χρειαζόμαστε μια συνταγματική αναθεώρηση. Ξέρετε κάτι; Δεν ισχύει» επεσήμανε ο Τραμπ. «Γίνεται με ένα διάταγμα» εξήγησε, επιβεβαιώνοντας ότι το μεταναστευτικό θέμα εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ ψηλά στην προεκλογική ατζέντα του, εν όψει των επικείμενων ενδιάμεσων εκλογών.
Ηδη, πάντως, πολλοί νομικοί αμφισβητούν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τη δυνατότητα να ακυρώνει με ένα διάταγμα μια αρχή που περιλαμβάνεται στη 14η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος.

Επί του πρακτέου, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι, προκειμένου να εμποδίσει την είσοδο των μεταναστών από την Ονδούρα στη «χώρα της αφθονίας», θα στήσει στα σύνορα με το Μεξικό μια πόλη από αντίσκηνα και θα στείλει 5.000 στρατιώτες ως… υποδοχή για τους «εισβολείς», όπως τους αποκάλεσε.
«Αν ζητήσουν άσυλο, θα τους κρατήσουμε μέχρι να εξεταστεί το αίτημά τους. Θα τους κρατήσουμε σε πόλεις από σκηνές» δήλωσε ο Τραμπ στο Fox News. «Οσο βλέπουν τι γίνεται, θα έρχονται όλο και λιγότεροι» κατέληξε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα