Ποντάρει στην παραγραφή ο Μαρτίνης για τη Hospitalia

Ξεκίνησε η δίκη με παρόντες τους τρεις κατηγορουμένους για τη μίζα του 1,6 εκατ. €, που συνιστά ξέπλυμα βρόμικου χρήματοςΖήτημα παραγραφής της κατηγορίας του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, η σύζυγός του Γεωργία και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης έθεσαν ενώπιον της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι συνήγοροί τους κατά την έναρξη της δίκης.

Οι τρεις κατηγορούμενοι έδωσαν το «παρών» στη δικαστική αίθουσα, όπου άρχισε η ακροαματική διαδικασία για τη μίζα ύψους 3.130.850 μάρκων (1.600.778 ευρώ) που φέρεται ότι έλαβε ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του «Ερρίκος Ντυνάν» από τη γερμανική εταιρία Hospitalia International GmbH, προκειμένου να της ανατεθεί η προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Εχει παρέλθει 15ετία

Ομως, οι συνήγοροί τους απευθυνόμενοι προς τους δικαστές προέβαλαν τον ισχυρισμό ότι από τη στιγμή που φέρεται ότι τελέστηκε το αδίκημα μέχρι τη στιγμή που οι κατηγορούμενοι έλαβαν κλήση για να εμφανιστούν στο δικαστήριο έχει παρέλθει 15ετία και, άρα, το αδίκημα υπόκειται σε παραγραφή. Η δίκη διακόπηκε για τις 29 Νοεμβρίου, προκειμένου οι δικαστές να αποφανθούν για το εάν πράγματι τίθεται θέμα παραγραφής.

Σε δηλώσεις του ο 77χρονος Ανδρέας Μαρτίνης εμμένει στην αθωότητά του, υποστηρίζοντας ότι «δεν έκλεψε ούτε παραπλάνησε ποτέ». «Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που αρχίζει αυτή η δίκη, έχοντας εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, που θα αποφασίσει εάν είμαι ένοχος ή όχι. Δεν υπήρξε απάτη του Δ.Σ., πράγμα το οποίο ελπίζω ότι θα καταδειχθεί στη δίκη. Θα καταδειχθεί ότι ούτε παραπλάνησα ούτε “έκλεψα” και περιμένω να καταφανεί ποιος πραγματικά μετά από μένα έκλεψε το νοσοκομείο. Και δεν είμαι μόνο εγώ αυτός που το λέει, αλλά και κάποιοι άλλοι» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν 2190/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο Ανδρέας Μαρτίνης φέρεται ότι έπεισε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να ανάψουν το πράσινο φως ώστε να αναλάβει η γερμανική εταιρία την προμήθεια, αν και η προσφορά της δεν ήταν η χαμηλότερη. Παράλληλα, ο ίδιος και η σύζυγός του φέρεται ότι, στην προσπάθειά τους να εξαφανίσουν τα ίχνη της μίζας που φέρεται ότι έλαβαν, χρησιμοποίησαν μια πολυδαίδαλη διαδρομή, από έμβασμα σε έμβασμα και από λογαριασμό σε λογαριασμό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα