Κίνδυνος για αγροτικές επιδοτήσεις!

Υπαρκτό το ενδεχόμενο να χαθούν κοινοτικά κονδύλια για όσους δεν υπέβαλαν τις αντιρρήσεις τους κατά των δασικών χαρτώνΡεπορτάζ
Βασίλης Παπακωνσταντόπουλος

Κίνδυνο να χάσουν τις κοινοτικές επιδοτήσεις διατρέχουν χιλιάδες αγρότες, οι οποίοι δεν υπέβαλαν αντιρρήσεις κατά των δασικών χαρτών. Για να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο, η Ενωση Περιφερειών Ελλάδας αναλαμβάνει πρωτοβουλία, προκειμένου να μπορέσουν να εισπράξουν την ενιαία ενίσχυση και αγρότες στους οποίους δεν χορηγήθηκε η προκαταβολή.

Πρόκειται για εκείνους που εκμεταλλεύονται αγροτεμάχια, τα οποία στους δασικούς χάρτες είναι χαρακτηρισμένα δασικά, δεν προχώρησαν όμως σε καμία από τις απαραίτητες νομικές ενέργειες (υποβολή αντιρρήσεων ή αιτήσεων προδήλου σφάλματος), για να διασφαλίσουν τις καλλιέργειες και τις επιδοτήσεις τους.

Στη χθεσινή συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΠΕ αποφάσισε και εισηγείται στα συναρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας δέσμη τριών συγκεκριμένων μέτρων:

1) Ο ΟΠΕΚΕΠΕ να ενημερώσει, με μήνυμα αλλά και μέσω των πυλών, τους δικαιούχους αγρότες στους οποίους δεν καταβλήθηκε η προκαταβολή λόγω του γνωστού θέματος. 2) Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να χορηγήσει ειδική παράταση στους δικαιούχους ώστε να υποβάλουν αντιρρήσεις, ενστάσεις και προσφυγές όσοι δεν το έπραξαν και 3) Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, πριν από την καταβολή της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης τον προσεχή Δεκέμβριο, να αποδέχεται ενστάσεις των δικαιούχων με πειστήριο την υποβολή οιωνδήποτε ένδικων μέσων, ακόμη και δικαστικών προσφυγών, ώστε να προχωρήσει στην πληρωμή του δικαιούχου αγρότη με την αιρεσιμότητα της απόφασης της Δικαιοσύνης. Αν δεν αλλάξει κάτι, οι εκτάσεις αυτές θα θεωρηθούν δασικές, δεν θα μπορούν να καλλιεργηθούν, ενώ αυτομάτως θα χαθούν και οι επιδοτήσεις που λάμβαναν μέχρι σήμερα οι αγρότες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα