Δυστοκία στην προκαταρκτική για Στουρνάρα!

Περίεργη αργοπορία στην εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή του πορίσματος της ΤτΕ σχετικά με την Τράπεζα ΠειραιώςΤην ώρα που εντείνεται η φημολογία για την επιβολή προστίμων και διοικητικών κυρώσεων σε πρώην ανώτατα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς για ελεγχόμενες παραλείψεις εταιρικής διακυβέρνησης, στο σκοτάδι εξακολουθεί να κινείται η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς σχετικά με τη διαρροή του πορίσματος της Τραπέζης της Ελλάδος που διαπίστωνε τις «δυνητικές παρατυπίες»!

Η έρευνα άρχισε πριν από περίπου έναν χρόνο και αφού συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, που είναι ιδιαίτερα φιλικά προς τον Γιάννη Στουρνάρα, δημοσίευσαν σχεδόν αυτούσια τμήματα του πορίσματος με τα «επιβαρυντικά στοιχεία» για απερχόμενα στελέχη της διοίκησης της τράπεζας. Η διαρροή, που είχε αποτέλεσμα την κατακρήμνιση της μετοχής της Πειραιώς αλλά και τη δημιουργία γενικότερου κλίματος αναστάτωσης στον τραπεζικό τομέα, χρεώθηκε από ορισμένους κύκλους στον ίδιο τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, κάτι που, αν εξακριβωθεί, συνιστά καραμπινάτη «παράβαση καθήκοντος» και αιτία άμεσης παύσης από τη θέση στην οποία βρίσκεται.

Στο ζήτημα είχε αναφερθεί εκτενώς και η «δημοκρατία», ενώ άλλα μέσα ενημέρωσης «φωτογράφισαν» ως υπεύθυνο της διαρροής τον εξ απορρήτων στενό συνεργάτη του κ. Στουρνάρα, Δημήτρη Κανέλλη, ο οποίος στο παρελθόν είχε αποκαλυφθεί ότι «ενημέρωνε» δημοσιογράφους μέσω mail και non papers που περιείχαν σφοδρή κριτική κατά της σημερινής κυβέρνησης και φέρεται ότι εξέφραζαν τις πεποιθήσεις του διοικητή της ΤτΕ.

Η Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς άρχισε την έρευνα πέρυσι τον Νοέμβριο, προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν ανάμειξη στη διαρροή του κ. Στουρνάρα, γεγονός που θα συνιστούσε τεράστιο ατόπημα, με προφανείς βλαπτικές συνέπειες στην εικόνα της Τράπεζας Πειραιώς και συνολικότερα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, εν όψει μάλιστα και των stress tests που ακολούθησαν.
Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, κλήθηκαν και μάρτυρες, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές αν σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο στενός συνεργάτης του κυρίου Στουρνάρα που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για τις σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης.

Η υπόθεση έλαβε μεγάλη διάσταση, αφού σε αυτήν αναφέρθηκε και η βρετανική εφημερίδα «Financial Times», φιλοξενώντας μάλιστα και δηλώσεις του κ. Στουρνάρα, ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπήρξε διαρροή οποιουδήποτε αποσπάσματος του πορίσματος, αν και στοιχεία του φιλοξενήθηκαν σε φιλική προς τον ίδιο εφημερίδα, ακόμη και με «εισαγωγικά»!

Το περίεργο της ιστορίας είναι ότι, ενώ αναζωπυρώνεται η φημολογία για την επιβολή προστίμων για το ίδιο ζήτημα από την Τράπεζα της Ελλάδος, δεν φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή που θα μπορούσε να οδηγήσει στην απαγγελία κατηγοριών εις βάρος του διοικητή. Νομικοί κύκλοι αναρωτιόνταν μήπως αυτή η κωλυσιεργία εντάσσεται στο πλαίσιο έξωθεν πιέσεων για την ασυλία δημόσιων λειτουργών, τις υπηρεσίες των οποίων εκτιμούν οι δανειστές, όπως ο γνωστός Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα