Σκοπιανή «πρεμούρα» για τις Πρέσπες

Την πεποίθηση πως η κυβέρνηση των Σκοπίων θα έχει ολοκληρώσει τις συνταγματικές αλλαγές έως το τέλος του 2018……έτσι ώστε από της αρχές του επόμενου έτους να προωθηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή για κύρωση, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της χώρας Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος χθες πραγματοποίησε επίσκεψη στη χώρα μας, εγκαινιάζοντας την αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σκοπίων και συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισαν «πολύ αισιόδοξο» έως και αδύνατο το σενάριο του κ. Οσμάνι, να έχουν δηλαδή ολοκληρωθεί οι αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Η Συμφωνία των Πρεσπών μονοπώλησε τις συνομιλίες του με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος αμέσως μετά δήλωσε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών δεν επιλύει μόνο ένα πρόβλημα που ταλάνιζε τις δύο χώρες, αλλά και που σταθεροποιεί την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και εξασφαλίζει και την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της περιοχής μας. Κάτι που αποτελεί μία πάγια πολιτική της δικής μας πλευράς, ήδη από τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης, η οποία άνοιξε τις ευρωπαϊκές πόρτες στις γειτονικές μας χώρες».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών συνόδευσε τον κ. Οσμάνι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», απ’ όπου θα ξεκινήσει, όπως δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος, η πρώτη πτήση προς τα Σκόπια, «τώρα που επιλύθηκε ένα από τα αγκάθια που εμπόδιζαν ένα παρόμοιο ταξίδι, δηλαδή η αλλαγή του ονόματος της χώρας αυτής».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα