Συγκρατημένη αισιοδοξία για ΕΛΒΟ και Hellenic Steel

Ανοιξε ο δρόμος για την εξυγίανση της χαλυβουργικής εταιρίας, ενώ επενδυτής από τις ΗΠΑ θα αναλάβει την αναβάθμισή τηςΡεπορτάζ
Μαρία Μαθιοπούλου

Είναι εμβληματικές, συνυφασμένες με τη βαριά βιομηχανία της Θεσσαλονίκης, αλλά αμφότερες σε αδιέξοδο. Ο λόγος για τη Hellenic Steel και την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), που ακολουθούν δρόμους παράλληλους, καθώς βρίσκονται και οι δύο σε καθεστώς εκκαθάρισης, αγωνιώντας για το μέλλον τους.

Μάλιστα, ενδεικτικό του ειδικού βάρους τους για την περιοχή είναι ότι λίγο πριν από τη ΔΕΘ, σε συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει θετικές εξελίξεις και για τις δύο. Στο πλαίσιο αυτό, μόλις προχθές έγινε γνωστό από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα ότι υπογράφηκε το πλάνο εξυγίανσης της Hellenic Steel και κατατέθηκε το σχετικό αίτημα στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για το άρθρο 106Β του Πτωχευτικού Κώδικα. Μάλιστα, ο επενδυτής που θα αναλάβει την αξιοποίηση και την αναβάθμιση της χαλυβουργίας είναι αμερικανική εταιρία με συναφή δραστηριότητα. Πάντως, οι εργαζόμενοι της Hellenic Steel κρατούν μικρό καλάθι.

«Τέτοιες ανακοινώσεις έχουμε ακούσει πέντε έξι. Μακάρι να γίνουν όλα αυτά. Εμάς, όμως, κανείς δεν μας έχει ενημερώσει» λέει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος των εργαζομένων της εταιρίας Παναγιώτης Χατζάκος. Την ίδια ώρα, οι περίπου 300 εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ περιμένουν να μάθουν για το μέλλον της εταιρίας τους έως τις 15 Νοεμβρίου, ημερομηνία που τους δόθηκε από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε πρόσφατη συνάντησή τους, μαζί με την ενημέρωση ότι η κυβέρνηση μεριμνά για το θέμα. Σήμερα, μάλιστα, οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ θα συναντηθούν με τον εκκαθαριστή για να μάθουν περισσότερα όσον αφορά όσα κυκλοφορούν περί επαφών με νέους, ενδιαφερόμενους επενδυτές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα