Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου στο κανάλι της Βουλής

Το κανάλι της Βουλής… μεταδίδει τις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου! Μια νέα συνεργασία αρχίζει η κρατική μας σκηνή με το Κανάλι της Βουλής, το οποίο σε λίγο καιρό θα αναμεταδίδει ζωντανά σε επτά απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας τις παραστάσεις της.

Χθες το πρωί μάλιστα, στο σαλόνι του προέδρου της Βουλής έγινε η υπογραφή του σχετικού συμφώνου συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς, παρουσία και του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Στάθη Λιβαθινού αλλά και του γενικού γραμματέα της Βουλής Κώστα Αθανασίου.

Η δράση έχει τον τίτλο «Εθνικό Θέατρο απευθείας» και μέσω αυτής δίνεται η δυνατότητα σε πολίτες ακριτικών και παραμεθόριων περιοχών να παρακολουθήσουν -σε κλειστούς χώρους που επιλέγουν οι δήμοι- παραστάσεις του Εθνικού και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Ποιες είναι όμως αυτές οι περιοχές; Πρόκειται για την Αμοργό, το Διδυμότειχο, την Ικαρία, τη Λέρο, τη Λευκάδα, την Ορεστιάδα και τη Χίο.

Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει την 1η Δεκεμβρίου με την προβολή της παράστασης «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρικίου, ενώ μετά την πρώτη πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος υπάρχει η σκέψη για επέκτασή του και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα