Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει τα ανανεωμένα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για ευρύτερες συναινέσεις μετά τις εκλογές και δήλωσε πάλι έτοιμος για πρόταση μομφήςΑνοιχτός σε μετεκλογικές συνεργασίες δήλωσε για ακόμη μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνοντας έμμεσο κάλεσμα καταρχάς στη Φώφη Γεννηματά και στο ΚΙΝ.ΑΛ. και δευτερευόντως στο Ποτάμι, εν όψει της επόμενης μέρας. «Η χώρα χρειάζεται αλήθεια και πρόοδο. Κανόνες και αξιολόγηση. 

Ανοιγμα στο μέλλον και ευημερία για όλους. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα επιδιώξουμε την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και κοινοβουλευτική συναίνεση, είτε έχουμε αυτοδυναμία είτε όχι. Και είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν θα τολμήσει να ξαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ από το παράθυρο, όταν οι πολίτες θα τον έχουν διώξει από την πόρτα» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα. 

Εξαπέλυσε παράλληλα σκληρή επίθεση στους δύο κυβερνητικούς εταίρους, ενώ, με αφορμή τη Συνθήκη των Πρεσπών, προανήγγειλε πως είναι έτοιμος να υποβάλει νέα πρόταση δυσπιστίας: «Αν ο κ. Καμμένος αποχωρήσει από τη δικομματική κυβέρνηση, δεν υφίσταται πλέον καμία απολύτως πολιτική νομιμοποίηση στον κ. Τσίπρα να συνεχίσει να κυβερνά. Οφείλει αμέσως είτε να ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης είτε να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση». 

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο και ότι η κυβέρνηση δεν θα μείνει για πολύ ακόμα στην εξουσία. Για τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. έκανε γνωστό ότι «από τις επόμενες μέρες οι πολίτες θα αρχίσουν να γνωρίζουν τους πρώτους νέους υποψήφιους βουλευτές μας. Είναι πρόσωπα που δεν έχουν διεκδικήσει ποτέ στο παρελθόν την είσοδό τους στη Βουλή».

Ομιλία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο μίλησε στη 12η συνδιάσκεψη της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Αθήνα. Οπως είπε, «η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που χτυπήθηκε από τον λαϊκισμό και είναι και η πρώτη χώρα που θα απαλλαγεί από τους λαϊκιστές και θα επιστρέψει σε μια πορεία ανάπτυξης και ευημερίας». Και σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Να είναι σίγουρος ο κ. Μητσοτάκης ότι στις επόμενες εκλογές θα ηττηθεί ξανά ο λαϊκισμός στη χώρα μας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα