ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ…

Το δίκτυο έχει απλώσει πλοκάμια σε πολλές περιοχές της ΕλλάδαςΑπό τον
Γιώργο Χαρβαλιά

Τον Αύγουστο του 2013 συνελήφθη στη Χίο ένας Γερμανός συνταξιούχος, κατηγορούμενος για κατασκοπία εις βάρος της Ελλάδας. Oχι για λογαριασμό του Βερολίνου. Για λογαριασμό των Τούρκων και της μυστικής υπηρεσίας τους!

Περίπου έναν χρόνο αργότερα, στις 15 Οκτωβρίου του 2014, ένας άλλος Γερμανός συνταξιούχος πιάστηκε στα πράσα να φωτογραφίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κω. Συνελήφθη και ομολόγησε επίσης ότι στρατολογήθηκε από δύο Τούρκους αξιωματικούς σε προάστιο της Σμύρνης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της κυριακάτικης «Καθημερινής», και ο ίδιος ο Γερμανός είχε υπηρετήσει για αρκετά χρόνια στις ένοπλες δυνάμεις της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, ενώ αργότερα εργάστηκε και σε εταιρία τηλεπικοινωνιών (ποιαν άραγε;).

Το ενδιαφέρον είναι ότι, στην προσπάθειά του να πέσει στα μαλακά (πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη και η δίκη του επαναλαμβάνεται σε δεύτερο βαθμό σήμερα), άνοιξε το στόμα του και έδωσε μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, με κυριότερη την ύπαρξη εντός συντονισμένου δικτύου πληρωμένων Γερμανών κατασκόπων στη χώρα, οι οποίοι δρουν για λογαριασμό των Τούρκων, υποδυόμενοι τους εποχικούς τουρίστες ή τους ηλικιωμένους «μόνιμους παραθεριστές» που ήρθαν να χαρούν τη σύνταξή τους… στον ελληνικό ήλιο.

Συγκεκριμένα, το δίκτυο των Γερμανών «συνταξιούχων» που εργάζονται για τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες φαίνεται ότι έχει απλώσει πλοκάμια σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ακόμη και σε μέρη υπεράνω υποψίας, όπως η Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες ή το Πήλιο, όπου θεωρητικά δεν έχουν τόσο μεγάλη στρατιωτική σημασία, αλλά χρησιμοποιούνται ως «αφετηρία» για αποστολές σε άλλα σημεία της επικράτειας.Ενδεικτικό είναι ότι ο 68χρονος πρώην στρατιωτικός που συνελήφθη δεν ήταν ένας απλός «ερασιτέχνης» φωτογράφος που έστελνε… καρτ ποστάλ με στρατιωτικές εγκαταστάσεις στους Τούρκους. Αντίθετα, ήξερε πολύ καλά τι φωτογράφιζε και τα διαβίβαζε σε κλειστά κρυπτογραφημένα αρχεία προς τους εντολείς του, με μεθόδους που μαρτυρούν ότι είχε υποστεί κατάλληλη εκπαίδευση, πιθανότατα στο διάστημα 2009-12 όπου διέμενε στα παράλια της Σμύρνης.

Το διπλό περιστατικό με τους Γερμανούς συνταξιούχους θορύβησε ιδιαίτερα τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές, οι οποίες με μια πρόχειρη έρευνα διαπίστωσαν ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν χιλιάδες Δυτικοευρωπαίοι, κυρίως Γερμανοί μεγαλύτερης ηλικίας, που έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα και εκατοντάδες από αυτούς θα μπορούσαν να πληρούν το προφίλ του «υποψήφιου κατασκόπου» (έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν και την Τουρκία, ταξιδεύουν συχνά στο εσωτερικό, διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς και εισπράττουν εμβάσματα από τράπεζες του εξωτερικού κ.λπ.).

Το γεγονός αυτό σήμανε συναγερμό στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά δεν φαίνεται να συγκίνησε καθόλου τις αντίστοιχες ελληνικές κυβερνήσεις από το 2013 έως σήμερα. Γιατί θα έπρεπε, αν μη τι άλλο, να έχουν προβεί σε διάβημα προς το Βερολίνο και σε πλήρες «ξεσκόνισμα» όποιου Γερμανού συνταξιούχου επιλέγει για μετεγκατάσταση ή τουρισμό… διαρκείας τη χώρα μας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα