ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ

Οι μαύρες συναλλαγές, ο τζόγος και τα παρελκόμενα αυτών ιστορικά αποτέλεσαν κερδοφόρες δραστηριότητες των διάφορων ελίτ

Από τον
Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά*

O πρώην αντιπρόεδρος της γερμανικής Καγκελαρίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ αναφερόμενος στην ελληνική κρίση υποστήριξε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι «η συστημική διαφθορά των πολιτικών και των ελίτ». Επειδή όμως οι δύο αυτές τάξεις ελέγχουν το κράτος, ο αντικαγκελάριος εξέφρασε απροκάλυπτα την άποψη ότι το ελληνικό κράτος έχει τα χαρακτηριστικά μιας οικονομικής εγκληματικής οργάνωσης. 

Η θέση του Γερμανού αντικαγκελαρίου ταυτίζεται με την άποψη των καθηγητών του πανεπιστημίου Χάρβαρντ Τζέιμς Ρόμπινσον και Ντάρον Ατζέμογλου, οι οποίοι στο βιβλίο τους «Γιατί αποτυγχάνουν τα έθνη», εκδόσεις Λιβάνη 2013, αποδεικνύουν ότι τα έθνη διαλύονται επειδή οι ελίτ με εκτελεστικά όργανα τους πολιτικούς λειτουργούν όχι με κοινωνικούς και εθνικούς όρους, όπως συμβαίνει στις ευνομούμενες δυτικές κοινωνίες, αλλά ως «νομιμοποιημένες» εγκληματικές συμμορίες, που σκοπό έχουν να ελέγξουν τη συνολική οικονομική δραστηριότητα ενός έθνους μέσω της κατάλληλης νομοθεσίας και της νόμιμης ληστείας του πληθυσμού, π.χ. Μνημόνια, ώστε να μεταφέρουν τον πλούτο του λαού στις τσέπες τους.

Μετά τη λεηλασία της ελληνικής βιομηχανίας, των υπηρεσιών, του συνόλου του χρηματοπιστωτικού συστήματος και γενικά τη νέκρωση κάθε οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα μας, καθώς επίσης και μέσω της δήμευσης της ιδιωτικής περιουσίας και τη βίαιη φυγή της ελληνικής αστικής τάξης στο εξωτερικό, το πολιτικό σύστημα και οι παρασιτικές ελίτ έχουν ανακαλύψει νέα λαμπρά πεδία οικονομικής δραστηριότητας που τους αποφέρουν τεράστια κέρδη, όπως το δουλεμπόριο, το ξέπλυμα χρήματος και ο τζόγος.

Ο ρόλος του κράτους σήμερα, εκουσίως ή ακουσίως, εξαντλείται στο να προωθεί, να αναπτύσσει και να νομιμοποιεί τη δουλεμπορική δραστηριότητα μέσω της κατάλληλης νομοθεσίας ή της βράβευσης δουλεμπόρων, ώστε η μεταφορά και η εγκατάσταση ανθρώπων στην Ελλάδα και συνεπώς η μεταφορά πλούτου στις τσέπες των διαβαθμίσεων της εξουσίας όχι μόνο να νομιμοποιείται αλλά να περιβάλλεται επίσης με πολιτική και κοινωνική αποδοχή.

Ετσι, στον νόμο 4251/2014 στο άρθρο 19Α περί «χορήγησης άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους» αναφέρεται ότι «χορηγείται άδεια παραμονής σε κατοίκους τρίτων χωρών που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή είναι θύματα εμπορίας ανθρώπων ή είναι ανήλικοι ή γονείς ανήλικων παιδιών». Στον ίδιο νόμο επίσης τοποθετείται και η χορήγηση άδειας παραμονής στην Ελλάδα σε «αλλοδαπούς τρίτων χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα μεταφέρουν κεφάλαια στην Ελλάδα άνω των 250.000 ευρώ για την αγορά ακινήτων».

Εντός των ανωτέρω νομοθετικών πλαισίων ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λιάκος παρουσίασε στην εφημερίδα «δημοκρατία» την είδηση ότι στο πρόσφατο νομοσχέδιο για το Περιουσιολόγιο κατατέθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τροπολογία που αποποινικοποιεί την επαιτεία. Ετσι, ο νόμος που έφερε στην Ελλάδα πλήθη επαιτών από τα Βαλκάνια σήμερα συμπληρώνεται και βελτιώνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ επί το αποδοτικότερο.

Τα στίφη των επαιτών που θα εισέρχονται εφεξής από όλη την υφήλιο μαζικά στην Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίζουν νομικές κυρώσεις, αλλά θα εξασκούν το «επάγγελμά» τους νομίμως οργανωμένα σε ΜΚΟ και νομικές εταιρίες, οι οποίες νομίμως ή παρανόμως θα παραχωρούν ποσοστό επί των κερδών σε αυτούς που τους έφεραν στην Ελλάδα. Πρόσφατα επίσης δημοσιοποιήθηκε η παράνομη εξαγωγή κεφαλαίων από την Κίνα στην Ελλάδα ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ με το πρόσχημα της μαζικής αγοράς ακινήτων από Κινέζους πολίτες, στην οποία εμπλέκονται και ελληνικές τράπεζες, κάνοντας και αυτές χρήση του νόμου 4251/2014. Επίσης σε πρόσφατη δημοσίευση προκήρυξης για την προμήθεια 13 σκαφών του Λιμενικού Σώματος στις σχετικές απαραίτητες προδιαγραφές αναφέρεται ότι «τα σκάφη θα πρέπει να είναι κατάλληλα για τη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων».

Τέλος, στις πρόσφατες πολιτικές ανακοινώσεις για την επένδυση στο Ελληνικό ο ΣΥΡΙΖΑ επαίρεται για τον «συνωστισμό των επενδυτών» στον διαγωνισμό του καζίνου.
Ο νικητής θα αναλάβει την εκμετάλλευση της «ευαγούς» επένδυσης, ώστε να δώσει επιτέλους τη χαριστική βολή στην ήδη διαλυμένη και αποχαυνωμένη ελληνική κοινωνία, ενώ θα προάγει έτι περαιτέρω την εγκληματικότητα στην περιοχή.

Το δουλεμπόριο, οι μαύρες τραπεζικές συναλλαγές, ο τζόγος και τα παρελκόμενα αυτών, όπως τα ναρκωτικά, η πορνεία, η επαιτεία και το λαθρεμπόριο, ιστορικά αποτέλεσαν κερδοφόρες δραστηριότητες των ελίτ και των πολιτικών συστημάτων. Υπάρχουν βεβαίως και οι «οξυδερκείς» συμπολίτες μας που σήμερα εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η πολιτική ενθάρρυνση της εγκληματικότητας και η διάλυση της κοινωνίας συντελούνται από τυχαία και χαοτικά γεγονότα άνευ πολιτικού και οικονομικού οφέλους. Τα γεγονότα όμως μάλλον τους διαψεύδουν.

*Διδάκτωρ Φυσικής του πανεπιστημίου του Manchester, UK, δ/ντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα