Δεσμεύονται όλοι οι λογαριασμοί του Παπαευαγγέλου

Εντολή από την αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου λόγω υπονοιών για ξέπλυμα μαύρου χρήματοςΣτο πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην αντιπροέδρου της Jumbo Ευάγγελου Παπαευαγγέλου και των εταιριών που φέρεται ότι εμπλέκονται στο γαϊτανάκι με τις αγοραπωλησίες ακινήτων στην Ελλάδα από Κινέζους επενδυτές μέσω POS, παραβιάζοντας τους κεφαλαιακούς περιορισμούς της Κίνας, προχώρησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος.

Την εντολή για τη δέσμευση των λογαριασμών έδωσε αυτεπαγγέλτως η επικεφαλής της Αρχής αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη, καθώς στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση, που άρχισε με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, βρίσκεται και η ενδεχόμενη διακίνηση μαύρου χρήματος μέσω των επίμαχων συναλλαγών. 

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν οι κινεζικές Αρχές, το πρώην μεγαλοστέλεχος της Jumbo φέρεται ότι είχε συστήσει προσωπική εταιρία εκμετάλλευσης ακινήτων μέσω της οποίας προέβη σε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους, αξίας 40.000.000 ευρώ, με τη χρήση POS. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαευαγγέλου αγόραζε μέσω πλειστηριασμών στο όνομα της εταιρίας του κατοικίες και διαμερίσματα, τα οποία μεταπωλούσε σε Κινέζους που ενδιαφέρονταν να αποκτήσουν τόσο τα ακίνητα όσο και τη «Χρυσή Βίζα». Η υπόθεση βρέθηκε στο μικροσκόπιο των κινεζικών Αρχών αφενός λόγω παράβασης των κινεζικών capital controls και αφετέρου λόγω υπονοιών για παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σχετική έρευνα διεξάγουν η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ την περασμένη Τετάρτη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε παραγγελία στους οικονομικούς εισαγγελείς για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Σε ανακοίνωση, πάντως, που εξέδωσε η εταιρία Destiny Επενδυτική του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου τονίζεται ότι «έχει τηρήσει και τηρεί όλες τις απαραίτητες και νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της, σύμφωνα με τον σκοπό σύστασης και χορήγησης GOLDEN VISA σε υπηκόους τρίτων χωρών, όπως περιγράφεται στον σχετικό νόμο του υπουργείου Εξωτερικών», ενώ, αναφερόμενη στη χρήση των POS, υποστηρίζει πως «ήταν καθ’ όλα νόμιμη και η κάθε συναλλαγή μέσω αυτών ήταν για νόμιμη αιτία και τελούσε υπό πλήρη διαφάνεια και έγκριση».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα