Συναίνεση για τις επενδύσεις ζητούν οι εργολάβοι

Πολιτική βούληση και συναίνεση για την προώθηση των μεγάλων επενδύσεων……ουσιαστικές αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο και στις δομές του Δημοσίου, ώστε να προχωρήσουν ταχύτερα μεγάλα έργα, καθώς και μικρότερα έργα στην περιφέρεια, αλλά και μέτρα για την αντιμετώπιση φαινομένων, όπως οι παράλογες εκπτώσεις στους διαγωνισμούς του Δημοσίου, ζήτησαν χθες οι διοικήσεις των μεγαλύτερων τεχνικών εταιριών της χώρας.

Στο Athens Investment Forum 2018 είπαν πως, παρά το σημαντικό πλήγμα που δέχτηκε ο κλάδος εξαιτίας της πολυετούς οικονομικής κρίσης, τα τελευταία χρόνια ολοκληρώθηκαν μεγάλα έργα, όπως οι οδικοί άξονες, ενώ ενισχύθηκε η διεθνής παρουσία των κατασκευαστικών επιχειρήσεων.

«Υψηλό κόστος»

Ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περδικάρης τόνισε πως ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πραγματοποίησε επενδύσεις 2 δισ. ευρώ στη διάρκεια της κρίσης, ενώ για την επόμενη πενταετία σχεδιάζει να επενδύσει άλλα 2 δισ. ευρώ. «Ζητάμε από την Πολιτεία ισότιμη μεταχείριση με τις ξένες εταιρίες, καθώς έχουμε ήδη υψηλότερο κόστος για τη χρηματοδότηση και τις εγγυητικές επιστολές, κάτι που προσθέτει κόστος τουλάχιστον 2%-3% κατά τη διεκδίκηση έργων στο εξωτερικό» επισήμανε ο κ. Περδικάρης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της J&P ΑΒΑΞ Κων/νος Μιτζάλης τόνισε πως «αν δεν υπάρξει εθνική στρατηγική και συμφωνία από όλα τα κόμματα, θα συνεχίσουμε να υστερούμε. Σήμερα βλέπουμε για τρίτη φορά τα τελευταία 40 χρόνια υπερβολικές εκπτώσεις και περιμένουμε να δούμε ποια έργα θα μείνουν ατελή και ποιες εταιρίες θα καταρρεύσουν».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat Πέτρος Σουρέτης σημείωσε πως χρειάζεται εθνικός σχεδιασμός 15ετίας ή 20ετίας στα έργα υποδομής της χώρας και πρότεινε να υιοθετηθούν ευρύτερα τα μοντέλα ΣΔΙΤ και συμβάσεων παραχώρησης».

Φ. Κ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα