Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Με «κατέβασμα» δωρεάν βιβλίων«Στον αέρα» είναι εδώ και λίγες ημέρες το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, μια καινοτόμος υπηρεσία που παρέχει δωρεάν και εξ αποστάσεως πρόσβαση σε χιλιάδες βιβλία. Το αναγνωστήριο λειτουργεί πιλοτικά και αποτελεί μια νέα ψηφιακή υπηρεσία (e-reading.nlg.gr), της Βιβλιοθήκης, η οποία δίνει στους πιστοποιημένους χρήστες τη δυνατότητα να διαβάζουν ελληνόγλωσσα ηλεκτρονικά βιβλία για συγκεκριμένη χρονική περίοδο και, μάλιστα, χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορες άλλες συσκευές. 

Τι ακριβώς περιλαμβάνει η συλλογή; Εκεί θα βρει κανείς βιβλία ευρείας αναγνωσιμότητας, με έμφαση στους τομείς της λογοτεχνίας, της ιστορίας, των τεχνών, των επιστημών αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Yπάρχουν περίπου 2.500 τίτλοι, που προέρχονται από 14 ελληνικούς εκδοτικούς οίκους με μεγάλη εκδοτική παραγωγή. Στην εν λόγω υπηρεσία κάθε πιστοποιημένος χρήστης της ΕΒΕ μέσω του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου μπορεί να κατεβάσει ταυτόχρονα έως τρία ηλεκτρονικά βιβλία, για 20 ημέρες το καθένα, με δικαίωμα ανανέωσης.

Η δημιουργία και η λειτουργία του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Υλοποίησης Μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που εκπονείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα