«Εξωση» στον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού

«Πόλεμος» εντός της οργάνωσηςΣτην… Εντατική ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Με ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι τα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου εξέλεξαν ως νέο πρόεδρο τον γιατρό Ανδρέα Μαμαντόπουλο, ύστερα από μία επεισοδιακή συνεδρίαση. Στην είδηση της ανάδειξης νέου προέδρου αντέδρασε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΕΣ Νικόλαος Οικονομόπουλος, κάνοντας λόγο για παράνομη συνεδρίαση, ενώ ταυτόχρονα διαψεύδει ότι έχει παραιτηθεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της 5ης Νοεμβρίου στη συνεδρίαση κατετέθη πρόταση μομφής, υπογεγραμμένη από 15 από τα 25 μέλη του ΚΔΣ της οργάνωσης, κατά του προέδρου Νικόλαου Οικονομόπουλου.

Αποχώρησε

Με την επίσημη κατάθεση της πρότασης μομφής, ο Νικόλαος Οικονομόπουλος αποχώρησε σφόδρα ενοχλημένος από τη συνεδρίαση. Η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά, χωρίς τη συμμετοχή του κ. Οικονομόπουλου, ο οποίος καθαιρέθηκε κατά πλειοψηφία, με τον Κύπριο γιατρό Ανδρέα Μαμαντόπουλο να εκλέγεται στη θέση του νέου προέδρου.

Πάντως, ο Νικόλαος Οικονομόπουλος ισχυρίζεται ότι «ουδέποτε υπήρξε νόμιμη συνεδρίαση, με θέμα την αμφισβήτηση του προέδρου. «Η επιχείρηση κατάληψης της προεδρίας του ΕΕΣ με πραξικοπηματικό τρόπο αποτελεί παρωδία η οποία αποκάλυψε τους εμπνευστές του σχεδίου διάλυσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και υφαρπαγής της περιουσίας του. Ιστορικά, οι πραξικοπηματίες εμφανίστηκαν σε στιγμές πολιτικής ανωμαλίας. Στις δημοκρατίες υπάρχουν θεσμοί που όλοι πρέπει να σέβονται».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα