Στα Τίρανα για τη σορό οι γονείς του ήρωα Κατσίφα

Πράσινο φως (εννέα μέρες μετά) από την εισαγγελική Αρχή της Αλβανίας, όμως παραμένει άγνωστος ο τόπος της ταφήςTέλος στη συνεχιζόμενη πρόκληση των αλβανικών Αρχών να αρνούνται την παράδοση της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην οικογένειά του, προκειμένου να γίνει η κηδεία, έβαλε και επίσημα η Εισαγγελία Τιράνων. 

Χθες αργά το βράδυ οι γονείς του αδικοχαμένου 35χρονου μετέβησαν στην αλβανική πρωτεύουσα για να παραλάβουν ύστερα από εννιά ολόκληρες ημέρες το νεκρό σώμα του 35χρονου, με τις πληροφορίες να λένε ότι η κηδεία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, στις 11 το πρωί.
Οι γονείς του Κωνσταντίνου, όπως δήλωσε στη «δημοκρατία» ο δικηγόρος της οικογένειας Ευθύμης Ναυρίδης, ενημερώθηκαν γύρω στις 6 χθες το απόγευμα από την Εισαγγελία Τιράνων ότι μπορούν να παραλάβουν το πτώμα του και αμέσως ξεκίνησαν το ταξίδι για την αλβανική πρωτεύουσα.

Σε ποιο κοιμητήριο;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πού θα ταφεί ο αδικοχαμένος 35χρονος, καθώς αυτό δεν μπορεί να συμβεί στο Κοιμητήριο Πεσόντων του ’40.
Την επίσπευση της διαδικασίας ζήτησε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epiruspost.gr, ο πρόεδρος του Κόμματος Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βαγγέλης Ντούλες με επιστολή που έστειλε προς τον πρόεδρο της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, στην οποία εξηγούσε την ανάγκη να παραδοθεί το νεκρό σώμα του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην οικογένειά του προκειμένου να ταφεί.

Ανταποκρίθηκε

Ο πρόεδρος της Αλβανίας ανταποκρίθηκε άμεσα τηλεφωνώντας στον βουλευτή της ομογένειας και εν συνεχεία κλιμάκιο συμβούλων του Ιλίρ Μέτα μετέβη στην Εισαγγελία Βαρέων Εγκλημάτων στα Τίρανα, όπου έγινε σύσκεψη με τη συμμετοχή της γενικής εισαγγελέως Αρτα Μάρκου και της προϊσταμένης της εισαγγελίας Ντονίκα Πρέλια.
Η εισαγγελία, αφού ολοκλήρωσε τις διαδικασίες που αφορούσαν και την ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, δεσμεύτηκε ότι μέσα στο επόμενο εικοσιτετράωρο η παράδοση της σορού θα έχει ολοκληρωθεί.

Πάντως, μέχρι χθες το πρωί η οικογένεια Κατσίφα δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση από τις αλβανικές Αρχές για το πότε θα μπορέσει να παραλάβει τη σορό του Κωνσταντίνου.
«Τι να την κάνουμε τη ζωή μας χωρίς το παλικάρι μας. Μας διαλύσανε. Ακόμη περιμένουμε» δήλωσε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του σε τηλεοπτική εκπομπή.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Αυτό τούς πείραξε;

Τελικά, ύστερα από εννιά ημέρες οι Αλβανοί αποφάσισαν να μας κάνουν τη… χάρη και να επιστρέψουν το άψυχο σώμα του Ελληνα Βορειοηπειρώτη στην οικογένειά του.
Αφού διέσυραν την ανίκανη να αντιδράσει με πυγμή Ελλάδα, αφού τρομοκράτησαν τους γονείς του αδικοχαμένου παλικαριού, εδέησαν να πράξουν το αυτονόητο. Το δυστύχημα είναι ότι βρέθηκαν Ελληνες βουλευτές που δεν ενοχλήθηκαν από το μαρτύριο που επιφύλαξαν στους γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα οι αλβανικές Αρχές, αλλά πειράχτηκαν από ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star.
Το θλιβερό είναι ότι αυτοί που ξεσηκώνονται για κάθε παραβίαση ανθρωπίνου δικαιώματος σε κάθε σημείο του πλανήτη (και καλώς πράττουν) σιώπησαν σε μια σειρά από παραβιάσεις που διέπραξε το αλβανικό καθεστώς.
Φαίνεται πως για αυτούς ο χρόνος σταμάτησε στον Χότζα…

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα