Αστυνομικοί: «Δείξτε ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι»

Και τρίτη επίθεση σε περιπολικό χθες τη νύχτα στην ΚαλλιθέαΕντελώς απροστάτευτοι είναι οι αστυνομικοί απέναντι στις βίαιες επιθέσεις θρασύτατων δραστών. Χθες τα ξημερώματα, γύρω στις 04.00, σημειώθηκε νέα επίθεση με πέτρες σε περιπολικό, στην Καλλιθέα, στη συμβολή των οδών Συγγρού και Ματζαγριωτάκη, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός αστυνομικού. Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους προσαχθέντες συνελήφθη για άλλα αδικήματα. Πρόκειται για την τρίτη επίθεση που σημειώνεται τα τελευταία 24ωρα εναντίον αστυνομικών. 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα άγνωστοι πέταξαν πέτρες εναντίον περιπολικού στην ΑΣΟΕΕ, ενώ το πιο σοβαρό περιστατικό ήταν αυτό με τους Ρομά που είχαν συλληφθεί μετά την επίθεση σε πλήρωμα περιπολικού της Αστυνομίας στην περιοχή του Ρέντη, όταν επιχείρησε να ελέγξει όχημα στο οποίο επέβαιναν. Χθες, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το περιπολικό που έκαναν γυαλιά καρφιά 15 κουκουλοφόροι έξω από την ΑΣΟΕΕ, ενώ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας ότι, εάν αυτά τα περιστατικά δεν αντιμετωπιστούν άμεσα, θα χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Οι αστυνομικοί ζητούν «να οδηγηθούν οι δράστες στη Δικαιοσύνη ώστε η ηγεσία να δείξει σε όλους μας ότι αντιδρά και ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι. Οπως σε περιπτώσεις λαθών από πλευράς αστυνομικών η αντίδραση είναι άμεση, έτσι και στις εναντίον μας ενέργειες πρέπει η οργανωμένη Πολιτεία να δείχνει τα ίδια αντανακλαστικά. Αν δεν μπορεί το όποιο σύστημα να προστατεύσει στοιχειωδώς τον αστυνομικό, πώς περιμένει να προστατεύσει αυτός τον πολίτη;».

Η πιο αιματηρή επίθεση κατά αστυνομικών σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, στη συμβολή της Πέτρου Ράλλη με την Κηφισού. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας στο χέρι και ο άλλος στο κεφάλι, όταν περίπου 30 Ρομά εκτόξευσαν εναντίον τους πέτρες και κομμάτια από μάρμαρα. Οι έξι Ρομά που συνελήφθησαν για την επίθεση πήραν τελικά τον δρόμο για τη φυλακή. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τα κρίσιμα δευτερόλεπτα του περιστατικού το πλήρωμα του περιπολικού της Αμεσης Δράσης δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με το Κέντρο για να ζητήσει ενισχύσεις, καθώς ο παλιός, αναλογικός ασύρματος που είχαν μαζί δεν λειτούργησε…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα