Αλαλούμ με τους συρμούς του μετρό για το αεροδρόμιο

Απίστευτος γολγοθάς για τους ταξιδιώτες

Να επανέλθει η κυκλοφορία των συρμών του μετρό για το αεροδρόμιο στον αρχικό σχεδιασμό και να μην ξεκινούν από τον σταθμό της Δουκ. Πλακεντίας, όπως συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, ζητεί η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών από τη διοίκηση της εταιρίας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ.).

Η διοίκηση της τελευταίας είχε ανακοινώσει προ ημερών πως οι συρμοί για το αεροδρόμιο δεν θα ξεκινούν από την Αγία Μαρίνα, αλλά από τον σταθμό Δουκ. Πλακεντίας, με αποτέλεσμα να καταγράφεται ταλαιπωρία των επιβατών που ταξιδεύουν προς το αεροδρόμιο. Οι τελευταίοι στριμώχνονται με τις βαλίτσες τους μαζί με τους άλλους επιβάτες στους συρμούς που πάνε μέχρι τη Δουκ. Πλακεντίας και στη συνέχεια αλλάζουν συρμό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο. Το ίδιο συμβαίνει με όσους ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο προς την Αθήνα.

Επιστολή

Σύμφωνα με πληροφορίες, με επιστολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Θάνου Βούρδα προς τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και των ΣΤΑ.ΣΥ. μεταφέρεται το αίτημα για επαναφορά της κυκλοφορίας της γραμμής στον αρχικό σχεδιασμό. Ο κ. Βούρδας ζητεί, επίσης, να ενημερωθεί η ηγεσία του υπουργείου «για τους λόγους για τους οποίους έγινε από τις ΣΤΑ.ΣΥ. η αλλαγή στα δρομολόγια που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο».

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες, παρά τις αλλαγές στους συρμούς για το αεροδρόμιο, η κίνηση στο δίκτυο του μετρό έχει χειροτερεύσει. Οι συρμοί διέρχονται από τους σταθμούς σε πιο μεγάλα χρονικά διαστήματα σε σύγκριση με το παρελθόν, με αποτέλεσμα να αγανακτούν οι επιβάτες. Επιπλέον, στις ΣΤΑ.ΣΥ. έσπευσαν να ξηλώσουν τις σχάρες για βαλίτσες που υπήρχαν στους συρμούς για το αεροδρόμιο!

Φ. Κόλλιας