Ωμή λογοκρισία

Ποινικοποίηση της ελευθερίας του λόγου από τον ΣΥΡΙΖΑΑπό τον
Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά*

Tο καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλει ωμή λογοκρισία και ζητά πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, ήτοι ανθελληνισμού και εθνομηδενισμού, από τους μαθητές των δημόσιων σχολείων.
Καθίσταται απαράδεκτη και λίαν έκνομη η συμπεριφορά της αποβολής των μαθητών στον Γέρακα, διότι τραγουδούσαν ομοθυμαδόν το τραγούδι το οποίο εγκωμίαζε την Μακεδονία ως «Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα».

Καταρχήν, το άρθρο 16, παράγραφος 2 του ισχύοντος Συντάγματός μας αναφέρει τα εξής: 
«Η Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως, και τη διάπλαση σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».
Ωσαύτως, στην παράγραφο 2 του άρθρου 120 του Συντάγματός μας διαλαμβάνεται το εξής:

«Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και στην πατρίδα αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση όλων των πολιτών.
Ως εκ τούτου, λοιπόν, συνιστά χρέος της δημοσίας εκπαιδεύσεως η καλλιέργεια της εθνικής συνειδήσεως, κατ’ επιταγή του υπέρτατου νόμου του κράτους, ήτοι του Συντάγματός μας».

Ωσαύτως, η στοχοποίηση μιας συγκεκριμένης μερίδας προσώπων, καθώς και η ρητορική μίσους εναντίον τους, επειδή τόλμησαν, εις τον αντίποδα της κρατούσας εθνομηδενιστικής ιδεολογίας της κυβερνήσεως και της εν γένει καλλιέργειας αφελληνισμού στην Παιδεία, να εξυμνήσουν τον Ελληνισμό, συνιστούν κατάφωρη διακριτική μεταχείριση και αντιβαίνουν όχι μόνο στο Σύνταγμα, στην ΕΣΔΑ, αλλά και στον νόμο περί ρατσισμού, διότι επιβάλλεται διά της επιβολής μιας υπέρμετρης τιμωρίας στους νεαρούς μαθητές, η οποία τους καταργεί τον πυρήνα του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης των απόψεών τους, καθώς και της απρόσκοπτης εκδήλωσης των απόψεων αλλά και διακίνησης των ιδεών τους, όπως το άρθρο 14 του Συντάγματος επιβάλλει.
Φρονώ ότι υποσκάπτονται τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος ένεκεν της αυθαιρεσίας ορισμένων, οι οποίοι δρουν ποδοπατώντας τη συνταγματική έννομη τάξη και καταστρατηγούν τους νόμους που συμφωνούν με αυτό.

Είναι πρόδηλο ότι η νέα τάξη πραγμάτων, που πρεσβεύει η παρούσα κυβέρνηση, επιδιώκει, διά της ρητορικής μίσους κατά του Ελληνισμού, να ακρωτηριάσει κάθε ελεύθερη σκέψη, επιβάλλοντας κατά ολοκληρωτικό τρόπο και δι’ απηνών διωγμών, εν είδει βίαιης τιμωρίας, οιαδήποτε ελεύθερη σκέψη, δημιουργώντας συνειδητά μια εκφυλισμένη γενιά δουλόφρονων γενιτσάρων, πλήρως υποταγμένων στις εξωεθνικές επιταγές.

*Δικηγόρος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα