Σχολείο από τα παραμύθια στην Αλεξανδρούπολη

Το πιο όμορφο σχολείο της Ελλάδας είναι ένα δημοτικό στην Αλεξανδρούπολη!

Διαθέτει έναν τοίχο όπου κάθε μαθητής μπορεί να εκφράσει καλλιτεχνικές ανησυχίες, η αυλή είναι ζωγραφισμένη, ενώ η καγκελόπορτα θυμίζει βιβλιοθήκη, στα ράφια της οποίας βρίσκονται όλα τα βιβλία των κλασικών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων! Πηνελόπη Δέλτα, Ζωρζ Σαρρή, Μενέλαος Λουντέμης, Ιούλιος Βερν λένε την πρώτη καλημέρα στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης.

Οπως εξηγεί η διευθύντρια του σχολείου Βασιλική Γκοντσίδου, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. «Το σχολείο μας είναι σχολείο γειτονιάς. Η ιδέα για το βάψιμό του ήταν κοινή» αναφέρει η κυρία Γκοντσίδου. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2017 και ολοκληρώθηκαν πριν από λίγους μήνες. Τις εργασίες έκαναν γονείς και εθελοντές καλλιτέχνες με στόχο την αισθητική αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος. Μάλιστα, οι γονείς πλήρωσαν το συνολικό κόστος των εργασιών.

Σύμφωνα με την κυρία Γκοντσίδου, οι μαθητές αναμένεται να βάψουν το εσωτερικό του σχολείου, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στο πρότζεκτ.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Βαταμίδης κάνει λόγο για εξαιρετική πρωτοβουλία. «Το παράδειγμα ζήλεψαν και άλλοι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και ετοιμάζουν αντίστοιχες εκπλήξεις στα σχολεία τους» σχολιάζει στη «δημοκρατία».

Βαγγ. Στολάκης