«Δεν απειλούμε κανέναν και δεν απειλούμαστε»

Τι είπε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση που διοργάνωσε χθες η Πολεμική Αεροπορία στο ΜέγαροΗχηρό μήνυμα στην Τουρκία και στους πρόσφατους λεονταρισμούς Ερντογάν έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση που διοργάνωσε χθες η Πολεμική Αεροπορία στο Μέγαρο Μουσικής, με αφορμή την εορτή των Ταξιαρχών και του προστάτη της Αρχάγγελου Μιχαήλ. 

«Η Ελλάδα σέβεται και επιδιώκει άριστες σχέσεις γειτονίας με τις χώρες που συνορεύει. Δεν απειλεί κανένα, αλλά δεν απειλείται και από κανένα» τόνισε ο πρωθυπουργός, απαντώντας έτσι στην τουρκική επεκτατικότητα και στις απειλές που εκτοξεύονται από την άλλη πλευρά με στόχο την Ελλάδα και τα ενεργειακά αποθέματα της κυπριακής ΑΟΖ. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας, προσθέτοντας ότι βασικός άξονας της εξωτερικής πολιτικής είναι η Ελλάδα να πάψει να είναι παρίας της διεθνούς κοινότητας και παρατηρητής των εξελίξεων και να ανακτήσει ξανά το κύρος και τον ρόλο που της αρμόζει.

Να γίνει -όπως είπε- πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις στα Βαλκάνια, πόλος σταθερότητας και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή και πρωτοπόρος δύναμη για τη συνεργασία και τη σταθερότητα στη ΝΑ Μεσόγειο.

Ευχαριστίες

«Ο ρόλος που διαδραματίζει η Πολεμική Αεροπορία είναι κομβικός. Με την ικανότητα, τη νηφαλιότητα, τον επαγγελματισμό που αντιμετωπίζουν οι πιλότοι μας πολλές φορές εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις» σημείωσε. Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε παράλληλα τους Ικάρους για όσα προσφέρουν γενικότερα κάνοντας απολογισμό και του κοινωνικού έργου της Π.Α., καθώς μόνο φέτος με την έγκαιρη μεταφορά από μέσα της Π.Α. σώθηκαν 914 άνθρωποι που χρειάστηκε να μεταφερθούν προς νοσηλεία από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Οπως επίσης στον τομέα της έρευνας και της διάσωσης, όπου φέτος με τη συνδρομή της Π.Α. διασώθηκαν 175 συνάνθρωποί μας».

Ο πρωθυπουργός, κλείνοντας τον χαιρετισμό του, διαβεβαίωσε τα στελέχη της Π.Α. ότι η Πολιτεία αναγνωρίζει το έργο και την προσφορά και θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους, «με τιμή και σεβασμό έναντι της αποστολής που έχετε αναλάβει για την υπεράσπιση της πατρίδας».

Στη χθεσινή εκδήλωση βραβεύτηκαν οι βετεράνοι των ακροβατικών σμηνών, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με συναυλία και τη συμμετοχή της μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα