Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Θα νικήσουμε τους λαϊκιστές

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζημίωσε την οικονομία αλλά και τη δημοκρατία, τόνισε από το ΕλσίνκιΜε πολυπληθή αντιπροσωπία βρίσκεται η Ν.Δ. στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι, στο οποίο θα εκλεγεί ο υποψήφιος της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, προκειμένου να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν μετά τις ερχόμενες ευρωεκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. θα ψηφίσουν τον Μάνφρεντ Βέμπερ αντί του έτερου υποψήφιου Αλεξάντερ Στουμπ. 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά την ομιλία του στο συνέδριο του ΕΛΚ χθες βράδυ διαβεβαίωσε για τη νίκη της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εθνικές εκλογές, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι το καλύτερο παράδειγμα του «παράδοξου» που κυριαρχεί στην Ευρώπη, στην οποία «ο λαϊκισμός βρίσκεται σε έξαρση».

Στασιμότητα

«Θα τους κερδίσουμε στις επερχόμενες εκλογές. Θα τους κερδίσουμε όχι μόνο γιατί απέτυχαν, αλλά γιατί εμείς αλλάξαμε» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τόσο στο συνέδριο του ΕΛΚ όσο και σε εκδήλωση για την ευρωπαϊκή οικονομία, στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία έφερε στασιμότητα στην οικονομία και έκανε ζημιά στην ασφάλεια, την έννομη τάξη και την ποιότητα της δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα για την ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενώ παράλληλα επισήμανε: «Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα υπερφορολογείται από μια αριστερή κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τα έσοδα για να ενισχύσει τον κρατισμό».
Ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντήσεις στο περιθώριο του συνεδρίου με τους Kristalina Georgieva, Alexander Dobrindt, Andrian Delia, Jyrki Katainen και Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ σήμερα αναμένεται τετ α τετ με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Την αποστολή της Ν.Δ. στο Ελσίνκι με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελούν οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κωστής Χατζηδάκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Τσιάρας, οι ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κύρτσος, Ελίζα Βόζενμπεργκ και Θόδωρος Ζαγοράκης. Επίσης, ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και οι Γιώργος Κουμουτσάκος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γιάννης Σμυρλής, Κώστας Δέρβος και Γιώργος Πατούλης.

Επίθεση (και) για τα κλειστά σχολεία

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για το γεγονός ότι χθες παρέμειναν κλειστά όλα τα σχολεία της χώρας λόγω των εκλογών των εκπαιδευτικών.
«Χιλιάδες γονείς ταλαιπωρούνται σήμερα επειδή τα σχολεία είναι κλειστά. Δεν θα μπορούσε το υπουργείο Παιδείας να οργανώσει τις εκλογές των εκπαιδευτικών χωρίς να επηρεαστεί η σχολική λειτουργία; Μπορούσε. Αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν νοιάζεται ούτε για τα αυτονόητα» έγραψε στο twitter ο Κ. Μητσοτάκης. Σημειώνεται ότι τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω της διεξαγωγής εκλογών αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα