«Εκλεκτός» του ΕΛΚ ο ανθέλληνας Βέμπερ!

Περίεργη στροφή Κυριάκου: Τα βρήκε με τον Oρμπαν κι ας τον «έβριζε» πριν το ΣυνέδριοΜε τη στήριξη της Ν.Δ. πήρε το χρίσμα του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν ο ανθέλληνας Μάνφρεντ Βέμπερ, εκ των εκφραστών στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια των πιο επιθετικών θέσεων κατά της χώρας μας. Ο Γερμανός ευρωβουλευτής είχε ταχθεί υπέρ του Grexit την περίοδο του δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας το εκβιαστικό δίλημμα «Μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ», ενώ είχε εγκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν προχωρά αποφασιστικά σε πολιτικές ακραίας λιτότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πώς μπορείτε να εξηγήσετε στους Βουλγάρους ότι δεν δέχεστε άλλες περικοπές, όταν σε πέντε κράτη-μέλη ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος;» 

Ο κ. Βέμπερ πήρε 492 ψήφους, έναντι 127 του Αλεξάντερ Στουμπ. Η Ν.Δ. είχε 16 αντιπροσώπους στο συνέδριο του ΕΛΚ και είχε ταχθεί ευθύς εξαρχής υπέρ της υποψηφιότητας Βέμπερ. Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Βέμπερ για τη νίκη του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία. Ο κ. Βέμπερ σε δηλώσεις του σε ελληνικά ΜΜΕ ευχαρίστησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υποστήριξη της Ν.Δ., μιλώντας για «κοινή αντίληψη» και τονίζοντας ότι «η Ν.Δ. ήταν ένα από τα δύο πρώτα κόμματα που επισήμως με στήριξαν στην καμπάνια μου». Ο κ. Βέμπερ, μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια ουσιαστική επανεκκίνηση με μια νέα κυβέρνηση. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης, μετά το διήμερο συνέδριο του ΕΛΚ στο Ελσίνκι, εμφανίζεται να θεωρεί λήξαν το θέμα Ορμπαν, αν και μόλις λίγα 24ωρα νωρίτερα κατηγορούσε ως «αριστερό Ορμπαν» τον Αλέξη Τσίπρα. Πάντως, χθες, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε: «Με τον κ. Ορμπαν έχει επιτευχθεί μια ισορροπία. Το ψήφισμα είναι πολύ αυστηρό για τις αξίες μας και, από τη στιγμή που και ο ίδιος το υπέγραψε, υπάρχει εκτόνωση». Συμπλήρωσε ακόμη ότι «υπάρχουν υποκρισία και επιλεκτικό ενδιαφέρον για τον Ορμπαν». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε και στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της κυνικής μεταμόρφωσής του, είναι ευρωπαϊκά άστεγος». Στο περιθώριο του συνεδρίου του ΕΛΚ, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα