Τσίπρας: Εντός του 2019 οι 10.000 προσλήψεις!

Τι είπε στον Alpha για τη συμφωνία με Ιερώνυμο, Σκοπιανό, εκλογές, αιγιαλίτιδα

Για «ιστορικό βήμα προς τα εμπρός» έκανε εκ νέου λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σχετικά με τη συμφωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι οι παρασκηνιακές διεργασίες και συνεννοήσεις κράτησαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, τρία ολόκληρα χρόνια, με συνεχείς επαφές κυβερνητικών και εκκλησιαστικών αξιωματούχων. 

Διευκρίνισε δε ότι η ανακοίνωση των 10.000 προσλήψεων θα γίνει μέσα στο 2019, ώστε να υλοποιηθούν το 2020, προσθέτοντας ότι κατοχυρώνεται η ρήτρα 1:1 στις προσλήψεις. «Ερχόμαστε να επιλύσουμε εκκρεμότητες δεκαετιών, από τη δεκαετία του '20» τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. 

Υπογράμμισε ακόμη ότι έως το 2030 το κράτος θα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει πολύ μεγάλο μέρος ή το όλον της επιδότησης για τη μισθοδοσία των κληρικών. 

Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις που σημειώνονται στο εσωτερικό της Ιεραρχίας αλλά και του κλήρου, απάντησε ότι «δεν υπάρχει κανένα ιστορικό βήμα χωρίς αντιδράσεις».

Οσον αφορά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως κάτι τέτοιο θα είναι η ύστατη λύση, προκειμένου να μην «πέφτει» η κυβέρνηση τόσο εύκολα. 

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε ακόμη τη βεβαιότητα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από τη Βουλή, ενώ, ερωτηθείς για τους τριγμούς με τους ΑΝ.ΕΛ., υποστήριξε ότι «ο Πάνος Καμμένος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση», Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε «αν είπε για Σόρος ο Καμμένος στο υπουργικό», απάντησε: «Ο κ. Καμμένος έχει κάνει σχετικές δηλώσεις ότι δεν κατηγόρησε ποτέ την κυβέρνηση για κάτι τέτοιο». 

Παράλληλα, εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στο Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επιχειρεί την παλινόρθωση του παλιού συστήματος και επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της κυβερνητικής θητείας, τον Οκτώβριο του 2019. Εστειλε δε ακόμη ένα μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα θα ασκήσει το κυριαρχικό δικαίωμά της για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης τμηματικά, αρχής γενομένης από το Ιόνιο. «Η Ελλάδα δεν απειλεί, αλλά και δεν απειλείται» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Επιβεβαιώθηκε και διά στόματος του κ. Τσίπρα ότι με τον κ. Καμμένο συνεχίζουν να κοροϊδεύουν, σε πλήρη συνεννόηση, τους πολίτες» σχολίασε η Ν.Δ.

----

Εξεταστική: Ο ΣΥΡΙΖΑ «δείχνει» Βορίδη - Σαλμά για τις αρθροσκοπήσεις

Τον Μάκη Βορίδη και τον Μάριο Σαλμά «δείχνει», σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις υπερκοστολογημένες αρθροσκοπήσεις στην Εξεταστική για την Υγεία. Οι εν λόγω αρθροσκοπήσεις φέρεται ότι έγιναν στο διαγνωστικό κέντρο συγγενικών προσώπων του βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, με βάση την τιμή των 1.500 ευρώ ανά εξέταση.

Σύμφωνα με την κυβερνητική πλειοψηφία, η παραπάνω τιμή ορίστηκε με υπουργική απόφαση του Μάκη Βορίδη και προκάλεσε ζημιά ύψους 825.000 ευρώ στο Δημόσιο, αλλά και προσέφερε προσωπικό όφελος στον κ. Σαλμά. Το μέγεθος της ζημιάς αυτής γίνεται εμφανές, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, και από το ότι, ύστερα από έναν χρόνο, το κόστος της εν λόγω εξέτασης έπεσε στα 150 ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται στο πόρισμά του να ζητήσει την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης από τις δικαστικές και τις εισαγγελικές Αρχές με… άρωμα προανακριτικής και για τον Μάριο Σαλμά, με σκοπό να εξακριβωθεί αν υπήρξε ή όχι «προσπορισμός οικονομικού οφέλους».

Πάντως, ο πρώην υφυπουργός στην κατάθεσή του στην Εξεταστική είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, μιλώντας για «συκοφαντίες», ενώ και προ ημερών υποστήριξε ότι οι αρθροσκοπήσεις έγιναν το 2015-2016 επί ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν έγιναν επί θητείας μου, το 2012-2013. Αν λοιπόν θεωρεί η επιτροπή ότι ήταν υπερκοστολογημένες, ας ρωτήσει τους αρμόδιους υπουργούς. Δεν είναι δική μου υπόθεση» δήλωσε επί λέξει.