Περηφάνια, σημαίες και εθνικά τραγούδια μέσα στα πούλμαν

Αφησαν στην άκρη όλες τις υποχρεώσεις τους γιατί θεώρησαν χρέος τους να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου παλικαριού……του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που δολοφονήθηκε από τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις στα βουνά της Βορείου Ηπείρου, επειδή δεν πρόδωσε ούτε για μια στιγμή τις αξίες και τα ιδανικά του…

Αποστολή στους Βουλιαράτες
Νίκος Νικόλιζας

Από την Τετάρτη το βράδυ δεκάδες πούλμαν γεμάτα με απλούς πολίτες ταξίδευαν από όλη την Ελλάδα με προορισμό το χωριό Βουλιαράτες, που έγινε γνωστό σε όλους μας χάρη στην ανδρεία του 35χρονου.

Βαρύ κλίμα

Το κλίμα μέσα στα πούλμαν που μετέφεραν τους ανθρώπους που αποφάσισαν να είναι εκεί στο τελευταίο «αντίο» στον Κωνσταντίνου Κατσίφα ήταν μεν βαρύ για τον άδικο χαμό του, ωστόσο επίσης έκδηλη ήταν και η περηφάνια για τη στάση ζωής του 35χρονου. Αλλωστε όλοι όσοι ταξίδεψαν στους Βουλιαράτες θαύμασαν τη στάση που κράτησε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας και τον αγάπησαν χωρίς να προλάβουν να τον γνωρίσουν…

Στα πούλμαν που βρίσκονταν καθ’ οδόν για την Αλβανία νέοι και μεγαλύτεροι άνθρωποι έγιναν μια παρέα και μια φωνή, καθώς σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής τραγουδούσαν για τη Βόρεια Ηπειρο και για την Ελλάδα. Oλοι είχαν έναν καλό λόγο να πουν για τον Κωνσταντίνο και όλοι ανεξαιρέτως τον αποκαλούσαν «ήρωα».

Κρατούσαν σφιχτά στα χέρια τους ελληνικές σημαίες και πανό που είχαν φτιάξει για να τιμήσουν τη μνήμη του 35χρονου, ενώ ήταν έκδηλη και η ανυπομονησία τους να φτάσουν στους Βουλιαράτες και να πουν από κοντά το τελευταίο «αντίο» στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, που δολοφονήθηκε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου από τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα