Αρχισε η δικαστική μάχη Taxibeat - Λυμπερόπουλου

Στα... χαρακώματα της Ευελπίδων βρέθηκαν χθες δεκάδες οδηγοί ταξί, δίνοντας το «παρών» στη συζήτηση της αγωγής που έχει καταθέσει η εταιρία Taxibeat εις βάρος του προέδρου του ΣΑΤΑ Θύμιου Λυμπερόπουλου

Η εταιρία αξιώνει αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ για «τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του που αμαύρωσαν τη φήμη της, θέτοντας σε κίνδυνο την εμπορική πίστη, την επαγγελματική υπόσταση και το εμπορικό της μέλλον».

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας κατέθεσε ως μάρτυρας ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνδικαλιστική ιδιότητα του Θύμιου Λυμπερόπουλου, τονίζοντας ότι ως πρόεδρος του ΣΑΤΑ «έχει καθήκον να υπερασπιστεί τον κλάδο».
Μίλησε ακόμα για «νομική αταξία, κενό νόμου και παράβαση νόμου» που υπήρχε πριν από τον νόμο 4530/2018 και αναφέρθηκε στις ανώνυμες καταγγελίες που έχει δεχτεί στο υπουργείο Μεταφορών για τη λειτουργία της εταιρίας.

«Ενα εξάμηνο πριν από την ψήφιση του νέου νόμου τον Μάρτιο του 2018, υπήρξαν ανώνυμες αναφορές στο υπουργείο, σε σχέση με τον τρόπο πληρωμής της εταιρίας. Καταγγέλθηκε πως οι οδηγοί λάμβαναν χρήματα με εμβάσματα από το εξωτερικό, άρα χρήματα έφευγαν από τη χώρα» κατέθεσε ο υπουργός, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να γνωρίζει αν έχουν υπάρξει έλεγχοι για τις συγκεκριμένες καταγγελίες.

Από την πλευρά της, η οικονομική διευθύντρια της Taxibeat κατά την κατάθεσή της στο δικαστήριο έκανε λόγο για αναληθή δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε φοροδιαφυγή και φορολογικούς παραδείσους, τα οποία αντέκρουσε, υποστηρίζοντας πως η εταιρία ελέγχεται τακτικά από τις φορολογικές Αρχές, ενώ δεν καταβάλλει φόρο εισοδήματος, καθώς είναι ελλειμματική.

Αναφερόμενη στον Θύμιο Λυμπερόπουλο, υποστήριξε πως «θέλει να αφήσει τον κλάδο όπως ήταν πριν από 20 χρόνια».